
Broccoligratäng med rökt skinka
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 111

Kcal / portion: 610

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2441 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 7%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Broccoli fryst 1.0 kilo 10%
Skinka rökt skivad 500.0 gram 28%
Vetemjöl 3.0 msk 4%
Matlagningsgrädde 3.0 dl 20%
Mellanmjölk 3.0 dl 6%
Senapspulver Colman´s 1.0 tsk 0%
Västerbotten hårdost 175.0 gram 28%
Olivolja 1.0 msk 5%
Skapat av: vinca
Tillagning
- Tina broccolin och koka den nätt och jämt mjuk i lättsaltat vatten.Låt den rinna av och lägg den sedan i botten på en ugnsform.
- Sås: Skär skinkan i små tärningar och fräs den.
- Ta bort pannan från värmen. Strö över vetemjöl och rör om. Blanda ner grädden och mjölken. Låt såsen koka sakta i tre-fyra minuter under omrörning. Krydda med svartpeppar, salt och senapspulver.
- Häll såsen över broccolin och strö över osten.
- Sätt i ugn 200 grader i 20 minuter.
Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn
Liknande recept som Broccoligratäng med rökt skinka
-
Bakade primörbetor med ansjovissmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Saffranspannkaka med fårost
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Skivlinggratäng med fetaost
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Griljerade auberginetournedos
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Mozarellaöverbakade squashbåtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Pumpalåda med kassler
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sesampanerad bönburgare
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Hirsfärsbullar
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Ugnslagad romanesco med kikärter, vegansk lätt måltid
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon