Broccoligratäng med rökt skinka

Broccoligratäng med rökt skinka

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Broccoli fryst

1.0 

kilo

Skinka rökt skivad

500.0 

gram

Vetemjöl

3.0 

msk

Matlagningsgrädde

3.0 

dl

Mellanmjölk

3.0 

dl

Senapspulver Colman´s

1.0 

tsk

Salt och svartpeppar

 

 

Västerbotten hårdost

175.0 

gram

Olivolja

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 111

Kcal / portion: 610

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2441 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 7%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 550 gram)

Ingredienser

Visa:

Broccoli fryst 1.0 kilo 10%

Skinka rökt skivad 500.0 gram 28%

Vetemjöl 3.0 msk 4%

Matlagningsgrädde 3.0 dl 20%

Mellanmjölk 3.0 dl 6%

Senapspulver Colman´s 1.0 tsk 0%

Salt och svartpeppar 0%

Västerbotten hårdost 175.0 gram 28%

Olivolja 1.0 msk 5%

Skapat av: vinca

Tillagning

  1. Tina broccolin och koka den nätt och jämt mjuk i lättsaltat vatten.Låt den rinna av och lägg den sedan i botten på en ugnsform.
  2. Sås: Skär skinkan i små tärningar och fräs den.
  3. Ta bort pannan från värmen. Strö över vetemjöl och rör om. Blanda ner grädden och mjölken. Låt såsen koka sakta i tre-fyra minuter under omrörning. Krydda med svartpeppar, salt och senapspulver.
  4. Häll såsen över broccolin och strö över osten.
  5. Sätt i ugn 200 grader i 20 minuter.

Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn

Liknande recept som Broccoligratäng med rökt skinka