Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 526

GBR (GI) / port: 19
Recept: 2102 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 2%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Fläskfilé 1.0 styck 29%
Smör normalsaltat 2.0 msk 9%
Balsamvinäger röd } 4.0 msk 4%
Apelsinjuice 1.0 dl 2%
Tomatpuré konserv 2.0 msk 1%
Gul lök 2.0 styck 5%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Sojasås 2.0 msk 1%
Kajennpepparpulver 0.5 tsk 0%
Ingefära tub 1.0 msk 1%
Jasminris 3.0 dl 48%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Strimla fläskfilé. Finhacka lök.
- Smält smör i en wok. Häll på vinäger och juice. Rör ner tomatpuré. Blanda sedan i resten av ingredienserna utan kött. Koka upp.
- Lägg i köttet. Sjud i cirka 30 minuter.
- Koka ris enligt anvisning på paketet.
- Servera grytan med ris.
Fler recept inom Matlåda
Liknande recept som Fläskfilé i het sås
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Frasig köttfärspaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ciabatta med kyckling- och cashewröra
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citrus- och kycklingsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lökpaj
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Italiensk tomat- och zucchinipaj
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Spenatlasagne
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan