Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 866

GBR (GI) / port: 9
Recept: 3465 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 5%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Blandfärs 700.0 gram 39%
el. nötfärs 0%
Ströbröd 1.0 dl 6%
Mjölk 2.0 dl 3%
Ägg 2.0 styck 4%
Gul lök 0.5 styck 1%
Sås:
Vetemjöl 3.0 msk 3%
Mjölk 4.0 dl 7%
Oxfond koncentrerad 2.0 msk 1%
Sojasås 0.5 msk 0%
Tillbehör:
Ris 3.0 dl 25%
Morot 4.0 styck 4%
Svart vinbärsgelé 4.0 msk 5%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 250°C.
- Riv eller finhacka lök.
- Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt svälla cirka 5 minuter.
- Tillsätt färs, ägg, lök, salt och peppar. Blanda till en fast smet. Forma smeten till en limpa. Lägg i en ugnsfast form. Stick i en stektermometer till mitten på limpan. Ställ in i ugnen och sänk temperaturen till 175°C. Stek till innertemperatur 70°C, 30-45 minuter.
- Koka ris enligt anvisning på paketet.
- Skala och skär ner morot. Koka i saltat vatten på medelvärme tills mjuka, cirka 10 minuter.
- Vispa ut mjöl i en liten del av mjölken i en kastrull. Vispa till en jämn smet. Koka upp under vispning och tillsätt mjölk långsamt.
- Tillsätt fond och soja och låt småputtra. Späd med mer mjölk om såsen blir för tjock.
- Lägg köttfärslimpa med ris, morötter och sås i en matlåda. Svarvinbärsgelé serveras på sidan om.
Fler recept inom Matlåda
Liknande recept som Köttfärslimpa
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Frasig köttfärspaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ciabatta med kyckling- och cashewröra
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citrus- och kycklingsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lökpaj
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Italiensk tomat- och zucchinipaj
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Spenatlasagne
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan