Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Blandfärs

700.0 

gram

el. nötfärs

 

 

Ströbröd

1.0 

dl

Mjölk

2.0 

dl

Ägg

2.0 

styck

Gul lök

0.5 

styck

Salt och peppar

 

 

 

Sås:

 

Vetemjöl

3.0 

msk

Mjölk

4.0 

dl

Oxfond koncentrerad

2.0 

msk

Sojasås

0.5 

msk

 

Tillbehör:

 

Ris

3.0 

dl

Morot

4.0 

styck

Svart vinbärsgelé

4.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 866

GBR (GI) / port: 9

Recept: 3465 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 5%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 624 gram)

Ingredienser

Visa:

Blandfärs 700.0 gram 39%

el. nötfärs 0%

Ströbröd 1.0 dl 6%

Mjölk 2.0 dl 3%

Ägg 2.0 styck 4%

Gul lök 0.5 styck 1%

Salt och peppar 0%

 

Sås:

Vetemjöl 3.0 msk 3%

Mjölk 4.0 dl 7%

Oxfond koncentrerad 2.0 msk 1%

Sojasås 0.5 msk 0%

 

Tillbehör:

Ris 3.0 dl 25%

Morot 4.0 styck 4%

Svart vinbärsgelé 4.0 msk 5%

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 250°C.

  2. Riv eller finhacka lök.

  3. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt svälla cirka 5 minuter.

  4. Tillsätt färs, ägg, lök, salt och peppar. Blanda till en fast smet. Forma smeten till en limpa. Lägg i en ugnsfast form. Stick i en stektermometer till mitten på limpan. Ställ in i ugnen och sänk temperaturen till 175°C. Stek till innertemperatur 70°C, 30-45 minuter.

  5. Koka ris enligt anvisning på paketet.

  6. Skala och skär ner morot. Koka i saltat vatten på medelvärme tills mjuka, cirka 10 minuter.

  7. Vispa ut mjöl i en liten del av mjölken i en kastrull. Vispa till en jämn smet. Koka upp under vispning och tillsätt mjölk långsamt.

  8. Tillsätt fond och soja och låt småputtra. Späd med mer mjölk om såsen blir för tjock.

  9. Lägg köttfärslimpa med ris, morötter och sås i en matlåda. Svarvinbärsgelé serveras på sidan om.

Fler recept inom Matlåda

Liknande recept som Köttfärslimpa