Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 283

Kcal / portion: 1129

GBR (GI) / port: 8
Recept: 4518 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 22%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pajdeg:
Vetemjöl 4.0 dl 19%
Salt 1.0 tsk 0%
Smör normalsaltat 200.0 gram 32%
Vatten kallt 1.0 msk 0%
Fyllning:
Gul lök 5.0 styck 6%
Timjan torkad 0.5 msk 0%
Ägg 3.0 styck 4%
Grädde 3.0 dl 24%
Hårdost lagrad, riven 3.0 dl 10%
Smör till stekning 2.0 msk 4%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda mjöl med salt. Blanda i smör till en smulig massa. Tillsätt kallt vatten. Tryck ut degen i en pajform. Ställ pajformen i frys 10 minuter.
- Grädda pajskal cirka 15 minuter. Tag ut och låt svalna.
- Skala och skiva lök. Fräs i smör på medelvärme tills mjuka, cirka 10 minuter.
- Riv ost. Vispa ihop ägg och grädde. Tillsätt ost, salt och peppar.
- Fördela lök i pajskalet. Häll över äggstanning. Grädda i cirka 30 minuter.
- Servera med en god sallad.
Fler recept inom Matlåda
Liknande recept som Lökpaj
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Frasig köttfärspaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ciabatta med kyckling- och cashewröra
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citrus- och kycklingsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lökpaj
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Italiensk tomat- och zucchinipaj
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Spenatlasagne
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan