Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Pajdeg:

 

Vetemjöl

4.0 

dl

Salt

1.0 

tsk

Smör normalsaltat

200.0 

gram

Vatten kallt

1.0 

msk

 

Fyllning:

 

Gul lök

5.0 

styck

Timjan torkad

0.5 

msk

Ägg

3.0 

styck

Grädde

3.0 

dl

Hårdost lagrad, riven

3.0 

dl

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 283

Kcal / portion: 1129

GBR (GI) / port: 8

Recept: 4518 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 22%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 399 gram)

Ingredienser

Visa:
Pajdeg:

Vetemjöl 4.0 dl 19%

Salt 1.0 tsk 0%

Smör normalsaltat 200.0 gram 32%

Vatten kallt 1.0 msk 0%

 

Fyllning:

Gul lök 5.0 styck 6%

Timjan torkad 0.5 msk 0%

Ägg 3.0 styck 4%

Grädde 3.0 dl 24%

Hårdost lagrad, riven 3.0 dl 10%

Smör till stekning 2.0 msk 4%

Salt och peppar 0%

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Blanda mjöl med salt. Blanda i smör till en smulig massa. Tillsätt kallt vatten. Tryck ut degen i en pajform. Ställ pajformen i frys 10 minuter.

  3. Grädda pajskal cirka 15 minuter. Tag ut och låt svalna.

  4. Skala och skiva lök. Fräs i smör på medelvärme tills mjuka, cirka 10 minuter.

  5. Riv ost. Vispa ihop ägg och grädde. Tillsätt ost, salt och peppar.

  6. Fördela lök i pajskalet. Häll över äggstanning. Grädda i cirka 30 minuter.

  7. Servera med en god sallad.

Fler recept inom Matlåda

Liknande recept som Lökpaj