Rödbetor med rosmarinhonung, parmesan och pinjenötter

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rödbetor med rosmarinhonung, parmesan och pinjenötter

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Rödbeta

400.0 

gram

Honung flytande

1.0 

dl

Rosmarin

1.0 

kvist

Pinjenötter

1.0 

dl

Parmesan

50.0 

gram

Blandsallat

 

 

Flingsalt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 229

Kcal / portion: 341

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1365 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 12%

Kolhydrater: 26%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 149 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödbeta 400.0 gram 13%

Honung flytande 1.0 dl 34%

Rosmarin 1.0 kvist 0%

Pinjenötter 1.0 dl 30%

Parmesan 50.0 gram 13%

Blandsallat 0%

Flingsalt 0%

Tillagning (50 min )

  1. Koka rödbetor i rikligt med vatten. Spola kallt en liten stund. Gnid av skalet.
  2. Lägg honung och rosmarin i en kastrull. Värm lätt.
  3. Rosta pinjekärnorna i en torr teflonpanna. Rör hela tiden så det inte bränns.
  4. Lägg de varma rödbetorna på ett fat. Ringla över honung. Strö över pinjekärnor. Lägg på valfri sallad. Hyvla över parmesan. Glöm inte flingsalt.

Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn

Liknande recept som Rödbetor med rosmarinhonung, parmesan och pinjenötter