Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 229

Kcal / portion: 341

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1365 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 12%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Rödbeta 400.0 gram 13%
Honung flytande 1.0 dl 34%
Rosmarin 1.0 kvist 0%
Pinjenötter 1.0 dl 30%
Parmesan 50.0 gram 13%
Blandsallat 0%
Flingsalt 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Koka rödbetor i rikligt med vatten. Spola kallt en liten stund. Gnid av skalet.
- Lägg honung och rosmarin i en kastrull. Värm lätt.
- Rosta pinjekärnorna i en torr teflonpanna. Rör hela tiden så det inte bränns.
- Lägg de varma rödbetorna på ett fat. Ringla över honung. Strö över pinjekärnor. Lägg på valfri sallad. Hyvla över parmesan. Glöm inte flingsalt.
Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn
Liknande recept som Rödbetor med rosmarinhonung, parmesan och pinjenötter
-
Bakade primörbetor med ansjovissmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Saffranspannkaka med fårost
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Skivlinggratäng med fetaost
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Griljerade auberginetournedos
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Mozarellaöverbakade squashbåtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Pumpalåda med kassler
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sesampanerad bönburgare
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Hirsfärsbullar
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Ugnslagad romanesco med kikärter, vegansk lätt måltid
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon