Rökt makrill med primörgurka

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rökt makrill med primörgurka

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Makrillfilé varmrökt

600.0 

gram

Ättiksgurka konserv

8.0 

styck

Chilifrukt färsk

0.5 

styck

Salladslök

2.0 

styck

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Dill

1.0 

knippe

 

Kockskolan:

 

Så röks fisk >

 

 

Om rökning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 223

Kcal / portion: 597

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2387 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 18%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 267 gram)

Ingredienser

Visa:

Makrillfilé varmrökt 600.0 gram 76%

Ättiksgurka konserv 8.0 styck 5%

Chilifrukt färsk 0.5 styck 0%

Salladslök 2.0 styck 0%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Smör normalsaltat 50.0 gram 15%

Dill 1.0 knippe 1%

 

Kockskolan:

Så röks fisk > Äts ej

Om rökning > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Dela gurkor. Finhacka chili. Skär det gröna på knipplök i fina ringar. Skär det vita i halvmånar.
  2. Smält smör. Lägg ner gurkan och värm den i smöret. Tillsätt chili och lök. Pressa i citron.
  3. Värm makrill lätt i micro eller ugn.
  4. Lägg upp gurkan. Skeda över smöret. Garnera med dill.

Fler recept inom Grillad och rökt fisk

Liknande recept som Rökt makrill med primörgurka