Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 223

Kcal / portion: 597

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2387 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 18%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Makrillfilé varmrökt 600.0 gram 76%
Ättiksgurka konserv 8.0 styck 5%
Chilifrukt färsk 0.5 styck 0%
Salladslök 2.0 styck 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Smör normalsaltat 50.0 gram 15%
Dill 1.0 knippe 1%
Kockskolan:
Så röks fisk > Äts ej
Om rökning > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Dela gurkor. Finhacka chili. Skär det gröna på knipplök i fina ringar. Skär det vita i halvmånar.
- Smält smör. Lägg ner gurkan och värm den i smöret. Tillsätt chili och lök. Pressa i citron.
- Värm makrill lätt i micro eller ugn.
- Lägg upp gurkan. Skeda över smöret. Garnera med dill.
Fler recept inom Grillad och rökt fisk
Liknande recept som Rökt makrill med primörgurka
-
Brasgädda i kapprock ā la Bengt
Tid: 1 tim (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad regnbågslax i kapprock (foliepaket)
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Rostad fänkålslax, getostdipp och torkade oliver
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Grillad sik med citron och rosmarin, serverad med vitlöks- och kaprismajonnäs
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad gravad lax
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad strömmingssotare med aromsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade fiskbullar
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad havsruda
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad rödspätta i kapprock (aluminiumfolie)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad kryddfylld forell med grillade rotfrukter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan