Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 179

Kcal / portion: 96

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1924 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 13%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Potatis 5.0 styck 17%
Smör normalsaltat 2.0 msk 10%
Creme fraiche 0.5 dl 8%
Nori ark 20x20cm } 2.0 blad 1%
5-minuterssill 1.0 förp. 46%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Creme fraiche 1.0 dl 17%
Gräslök 0.5 kruka 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Skala och koka potatis. Stompa grovt med smör och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
- Bred ut på noriark. Rulla ihop. Ställ svalt.
- Riv skalet på citron. Blanda med sill. Låt stå kallt en timme.
- Hacka gräslök. Blanda creme fraiche och gräslök. Ställ kallt.
- Skär upp norirullen. Lägg på cremen. Sist sill. Garnera med citronskal.
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Potatis-nori med citronsill och gräslökscreme
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil och gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk sillsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gubbröra
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Solöga, Fågelbo
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Silltårta
Tid: 40 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Matjestarte, sillaladåb till förrätt eller buffé
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Smakrik sillsallad med tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sillsallad med sötpotatis och brysselkål
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dijonsenapsill med färska primörer
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: