Indiangryta

Indiangryta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Gul lök

1.0 

styck

Smör normalsaltat

15.0 

gram

Köttfärs, helst nötfärs

350.0 

gram

Tomater hela burk

1.0 

burk

Vatten

1.0 

dl

Basilika torkad

0.5 

tsk

Salt

0.5 

tsk

Peppar

2.0 

krm

Falukorv

250.0 

gram

Ris

250.0 

gram

Ananasringar med lag

1.0 

burk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 650

GBR (GI) / port: 11

Recept: 2602 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 5%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 519 gram)

Ingredienser

Visa:

Gul lök 1.0 styck 2%

Smör normalsaltat 15.0 gram 4%

Köttfärs, helst nötfärs 350.0 gram 24%

Tomater hela burk 1.0 burk 3%

Vatten 1.0 dl 0%

Basilika torkad 0.5 tsk 0%

Salt 0.5 tsk 0%

Peppar 2.0 krm 0%

Falukorv 250.0 gram 25%

Ris 250.0 gram 35%

Ananasringar med lag 1.0 burk 7%

Skapat av: Matidag

Tillagning

  1. Koka riset enligt anvisningar på paketet.
  2. Fräs hackad lök i smöret i en stekpanna. Tillsätt köttfärsen.
  3. Hacka tomaterna och tillsätt dem, vatten och kryddor, låt småkoka under lock ca 15 minuter. Tillsätt korvbitarna.
  4. Rör ner ananasbitarna i det färdiga riset. Fördela ut riset på serveringsfat i en ring och häll ner såsen i mitten.

Fler recept inom Kokt färs, färsgrytor

Liknande recept som Indiangryta