
Indiangryta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 650

GBR (GI) / port: 11
Recept: 2602 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Gul lök 1.0 styck 2%
Smör normalsaltat 15.0 gram 4%
Köttfärs, helst nötfärs 350.0 gram 24%
Tomater hela burk 1.0 burk 3%
Vatten 1.0 dl 0%
Basilika torkad 0.5 tsk 0%
Salt 0.5 tsk 0%
Peppar 2.0 krm 0%
Falukorv 250.0 gram 25%
Ris 250.0 gram 35%
Ananasringar med lag 1.0 burk 7%
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Koka riset enligt anvisningar på paketet.
- Fräs hackad lök i smöret i en stekpanna. Tillsätt köttfärsen.
- Hacka tomaterna och tillsätt dem, vatten och kryddor, låt småkoka under lock ca 15 minuter. Tillsätt korvbitarna.
- Rör ner ananasbitarna i det färdiga riset. Fördela ut riset på serveringsfat i en ring och häll ner såsen i mitten.
Fler recept inom Kokt färs, färsgrytor
Liknande recept som Indiangryta
-
Chili con carne
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel chili con carne
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Smakrik chili con carne
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Canderel
-
Frikadeller med feta i tomatsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Påsakorv, kokt köttfärsklassiker i påse
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman
-
Chili med bönor, majs och korianderkräm
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Auberginefärsgryta
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Cowboygryta
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttfärsbullar med fetaost och chilibulgur
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttfärsbullar med fetaost i tomatsås (GI-recept)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Mita, GI-boden