
Alcapulcogryta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 64

Kcal / portion: 180

GBR (GI) / port: 0
Recept: 721 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 1%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Skinkstek färsk 500.0 gram 63%
Marinad:
Sojasås 3.0 msk 4%
Chilipulver 2.0 tsk 1%
Grytan:
Köttbuljong avfettad 3.0 dl 3%
Gul lök 1.0 styck 7%
Paprika färsk 2.0 styck 7%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 2%
Tomatpuré konserv 1.0 msk 1%
Chilifrukt färsk 2.0 styck 2%
Salt 0.5 tsk 0%
Vetemjöl 2.0 msk 9%
Vatten 0.5 dl 0%
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Strimla skinka. Blanda köttet med marinaden och låt stå svalt ca 1 timma.
- Hacka lök. Strimla paprika. Pressa vitlök. Finhacka chili.
- Koka upp buljongen i en gryta. Lägg ner kött med marinad. Tillsätt lök och paprika. Tillsätt vitlök, tomatpuré, chilifrukt och salt. Sjuda på svag värme under lock ca 10 minuter.
- Red med vetemjöl blandat med vatten och rör ner i grytan. Koka upp. Sjud ca 5 minuter.
- Servera med ris.
Fler recept inom Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
Liknande recept som Alcapulcogryta
-
Bräserad hel fläskkarré
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad bogbladsstek
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad griskind med polenta och salsa verde
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gryta på skinka
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gryta på skinka med palsternacka, äpple och kål
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Het och vild gryta med svenskt griskött
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Feijoada brasileira, klassisk brasiliansk svart böngryta
Tid: 1 tim (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Hochepot, Hodge-podge, hotchpotch, klassisk köttgryta med lite av varje
Tid: 45 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad fläskytterfilé (urbenad kotlett)
Tid: 1 tim 30 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Carina Brydlings gryta
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling