Alcapulcogryta

Alcapulcogryta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Skinkstek färsk

500.0 

gram

 

Marinad:

 

 

 

Sojasås

3.0 

msk

Chilipulver

2.0 

tsk

 

Grytan:

 

 

 

Köttbuljong avfettad

3.0 

dl

Gul lök

1.0 

styck

Paprika färsk

2.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Tomatpuré konserv

1.0 

msk

Chilifrukt färsk

2.0 

styck

Salt

0.5 

tsk

Vetemjöl

2.0 

msk

Vatten

0.5 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 64

Kcal / portion: 180

GBR (GI) / port: 0

Recept: 721 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 1%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 281 gram)

Ingredienser

Visa:

Skinkstek färsk 500.0 gram 63%

 

Marinad: 

Sojasås 3.0 msk 4%

Chilipulver 2.0 tsk 1%

 

Grytan: 

Köttbuljong avfettad 3.0 dl 3%

Gul lök 1.0 styck 7%

Paprika färsk 2.0 styck 7%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 2%

Tomatpuré konserv 1.0 msk 1%

Chilifrukt färsk 2.0 styck 2%

Salt 0.5 tsk 0%

Vetemjöl 2.0 msk 9%

Vatten 0.5 dl 0%

Skapat av: Matidag

Tillagning

  1. Strimla skinka. Blanda köttet med marinaden och låt stå svalt ca 1 timma.
  2. Hacka lök. Strimla paprika. Pressa vitlök. Finhacka chili.
  3. Koka upp buljongen i en gryta. Lägg ner kött med marinad. Tillsätt lök och paprika. Tillsätt vitlök, tomatpuré, chilifrukt och salt. Sjuda på svag värme under lock ca 10 minuter.
  4. Red med vetemjöl blandat med vatten och rör ner i grytan. Koka upp. Sjud ca 5 minuter.
  5. Servera med ris.

Fler recept inom Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk

Liknande recept som Alcapulcogryta