Fisk- och skaldjursgryta

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fisk- och skaldjursgryta

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Laxfilé

300.0 

gram

Sejfilé

300.0 

gram

Blekselleri

2.0 

stjälkar

Fänkål

0.5 

styck

Gul lök

1.0 

styck

Körsbärstomater burk

1.0 

burk

Vitt vin

2.0 

dl

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Vatten

5.0 

dl

Fiskfond koncentrerad

2.5 

msk

Blåmusslor med skal

12.0 

styck

Kräftstjärtar konserverade

100.0 

gram

Saffran

1.0 

förp.

Olivolja

 

 

 

Matlagningsyoghurt

2.0 

dl

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

 

Kockskolan:

 

Så kokas fisk >

 

 

Så bräseras fisk >

 

 

Om grytor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 74

Kcal / portion: 443

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1773 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 3%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 602 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé 300.0 gram 31%

Sejfilé 300.0 gram 14%

Blekselleri 2.0 stjälkar 0%

Fänkål 0.5 styck 2%

Gul lök 1.0 styck 3%

Körsbärstomater burk 1.0 burk 4%

Vitt vin 2.0 dl 8%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Vatten 5.0 dl 0%

Fiskfond koncentrerad 2.5 msk 5%

Blåmusslor med skal 12.0 styck 6%

Kräftstjärtar konserverade 100.0 gram 5%

Saffran 1.0 förp. 0%

Olivolja 0%

 

Matlagningsyoghurt 2.0 dl 13%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

 

Kockskolan:

Så kokas fisk > Äts ej

Så bräseras fisk > Äts ej

Om grytor > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Stycka fisken i 2x2 cm stora bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Skär ner fänkål. Skrubba musslor noga.
  2. Fräs fänkål, lök och vitlök i olja. Tillsätt saffran. Tillsätt musslorna och vin. Koka upp. Lyft upp musslorna när de öppnat sig, släng de som inte öppnat sig.
  3. Slå på buljong och vitt vin. Koka upp. Lägg i fisken. Koka cirka 5 minuter. Lägg i kräftstjärtar.
  4. Rör ihop pressad vitlök och yoghurt. Fördela upp grytan i tallrikar. Lägg i musslorna. Klicka yoghurt över.

Fler recept inom Fisksoppa, fiskgryta

Liknande recept som Fisk- och skaldjursgryta