Köttfärsgratäng

Köttfärsgratäng

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Blandfärs

500.0 

gram

Matolja (rapsolja)

2.0 

msk

Gul lök

1.0 

styck

Creme fraiche

2.5 

dl

Matlagningsgrädde

2.0 

dl

Parmesan nyriven

0.5 

dl

Strösocker

2.0 

tsk

Sojasås

1.0 

msk

Salt

1.0 

tsk

Peppar

2.0 

krm

Tomater

2.0 

styck

Grevé hårdost 28%

150.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 234

Kcal / portion: 773

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3092 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 19%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 330 gram)

Ingredienser

Visa:

Blandfärs 500.0 gram 31%

Matolja (rapsolja) 2.0 msk 8%

Gul lök 1.0 styck 2%

Creme fraiche 2.5 dl 26%

Matlagningsgrädde 2.0 dl 10%

Parmesan nyriven 0.5 dl 3%

Strösocker 2.0 tsk 1%

Sojasås 1.0 msk 0%

Salt 1.0 tsk 0%

Peppar 2.0 krm 0%

Tomater 2.0 styck 1%

Grevé hårdost 28% 150.0 gram 18%

Skapat av: Matidag

Tillagning

  1. Ugn 220°C. Fräs köttfärsen i oljan. Blanda ner hackad lök, låt den fräsa med några minuter.
  2. Tillsätt crème fraîche och grädde. Strö över parmesanost och socker. Tillsätt soja. Smaksätt. Låt småkoka i ca 12 minuter.
  3. Lägg över i ett ugnssäkert fat. Fördela tomatskivorna över köttfärsen. Strö över osten och gratinera i ca 12 minuter.
  4. Servera med ris eller pasta och en grön sallad.

Fler recept inom Färsrätt i ugn

Liknande recept som Köttfärsgratäng