
Köttfärsgratäng
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 234

Kcal / portion: 773

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3092 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 19%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Blandfärs 500.0 gram 31%
Matolja (rapsolja) 2.0 msk 8%
Gul lök 1.0 styck 2%
Creme fraiche 2.5 dl 26%
Matlagningsgrädde 2.0 dl 10%
Parmesan nyriven 0.5 dl 3%
Strösocker 2.0 tsk 1%
Sojasås 1.0 msk 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Peppar 2.0 krm 0%
Tomater 2.0 styck 1%
Grevé hårdost 28% 150.0 gram 18%
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Ugn 220°C. Fräs köttfärsen i oljan. Blanda ner hackad lök, låt den fräsa med några minuter.
- Tillsätt crème fraîche och grädde. Strö över parmesanost och socker. Tillsätt soja. Smaksätt. Låt småkoka i ca 12 minuter.
- Lägg över i ett ugnssäkert fat. Fördela tomatskivorna över köttfärsen. Strö över osten och gratinera i ca 12 minuter.
- Servera med ris eller pasta och en grön sallad.
Fler recept inom Färsrätt i ugn
Liknande recept som Köttfärsgratäng
-
Klassisk köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kålpudding, klassisk svensk husmanskost
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Cottage pie, engelsk nötfärspaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Shepherds pie - Fåraherdens paj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Grekisk moussaka, auberginegratäng
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frittata med färs och paprika
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kålpudding med ris och rårörda lingon
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kåldolmar
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kålruletter, norska kåldolmar
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pastejig köttfärslimpa med svamp
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan