
Bryggargryta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 304

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1215 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 3%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Gul lök 2.0 styck 9%
Smör normalsaltat 2.5 msk 20%
Fläskkött 500.0 gram 67%
Morot 4.0 st små 5%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Folköl (3.5%) 33.0 cl 11%
Bambuskott konserv 200.0 gram 4%
Buljongtärning 1.0 styck 1%
Champinjoner 250.0 gram 6%
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Hacka lök. Tärna fläskkött. Skär morot i stavar. Hacka vitlök.
- Fräs löken i smör i en gryta, utan att den tar färg. Ta bort löken. Bryn köttet och blanda ner morötter, lök och vitlök. Ta bort allt.
- Gör ett avkok med lite öl i grytan. Tillsätt resten av ölet, bambuskott och buljongtärning. Lägg tillbaka kött- och lökblandingen. Låt det småkoka till köttet är mört, ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med potatismos eller stekt potatis.
Fler recept inom Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
Liknande recept som Bryggargryta
-
Bräserad hel fläskkarré
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad bogbladsstek
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad griskind med polenta och salsa verde
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gryta på skinka
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gryta på skinka med palsternacka, äpple och kål
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Het och vild gryta med svenskt griskött
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Feijoada brasileira, klassisk brasiliansk svart böngryta
Tid: 1 tim (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Hochepot, Hodge-podge, hotchpotch, klassisk köttgryta med lite av varje
Tid: 45 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad fläskytterfilé (urbenad kotlett)
Tid: 1 tim 30 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Carina Brydlings gryta
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling