Bryggargryta

Bryggargryta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Gul lök

2.0 

styck

Smör normalsaltat

2.5 

msk

Fläskkött

500.0 

gram

Morot

4.0 

st små

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Folköl (3.5%)

33.0 

cl

Bambuskott konserv

200.0 

gram

Buljongtärning

1.0 

styck

Champinjoner

250.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 304

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1215 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 3%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 401 gram)

Ingredienser

Visa:

Gul lök 2.0 styck 9%

Smör normalsaltat 2.5 msk 20%

Fläskkött 500.0 gram 67%

Morot 4.0 st små 5%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Folköl (3.5%) 33.0 cl 11%

Bambuskott konserv 200.0 gram 4%

Buljongtärning 1.0 styck 1%

Champinjoner 250.0 gram 6%

Skapat av: Matidag

Tillagning

  1. Hacka lök. Tärna fläskkött. Skär morot i stavar. Hacka vitlök.
  2. Fräs löken i smör i en gryta, utan att den tar färg. Ta bort löken. Bryn köttet och blanda ner morötter, lök och vitlök. Ta bort allt.
  3. Gör ett avkok med lite öl i grytan. Tillsätt resten av ölet, bambuskott och buljongtärning. Lägg tillbaka kött- och lökblandingen. Låt det småkoka till köttet är mört, ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med potatismos eller stekt potatis.

Fler recept inom Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk

Liknande recept som Bryggargryta