Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 290

Kcal / portion: 164

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2616 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 11%
Kolhydrater: 34%
Fibrer: 12%
Ingredienser
Nötter 100.0 gram 25%
Havregryn 5.0 dl 25%
Rågflingor } 5.0 dl 21%
Solrosfrön 0.5 dl 3%
Linfrön hela 0.5 dl 6%
Psylliumfrön, loppfrön 0.5 dl 2%
Ingefära mald 2.0 tsk 1%
Kardemumma mald 2.0 tsk 0%
Råsocker 1.0 msk 2%
Aprikoser torkade 1.0 dl 5%
Katrinplommon 1.0 dl 10%
Vatten 2.0 dl 0%
Skapat av: Caroline på Viktklubben.net
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hacka nötter (ex. mandel, hassel- val- och pecannötter) grovt.
- Blanda nötterna med resterande flingor, gryn och frön.
- Tillsätt kryddor och socker och rör om väl.
- Stänk över vatten. Krama ihop med händerna och bred över en smord plåt.
- Klipp över den torkade frukten.
- Rosta i ugnen ca 35 minuter och rör om ofta. Låt svalan och förvara i burk med tätslutande lock.
Kockens kommentar
För en energi snålare variant minska ner på oljan eller uteslut helt. Ta bort kokosflingor och öka på med gryn och flingor eller tillsätt ex. vetekli, vetegroddar, bovete, dinkel, hirs.Fler recept inom Flingor, fil, fruktsallad
Liknande recept som Lyxmüsli med nötter och frön
-
Filbunke, traditionell filmjölk
Tid: 15 min (+ 24 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Arla
-
Långfil, tätmjölk, seg norrländsk filbunke
Tid: 5 min (+ 48 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Granola - müsli med nötter och russin
Tid: 4 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Magnus favoritmüsli med dinkel och aprikoser (tillbehör)
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Lyxmüsli med nötter och frön
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Filmjölk med müsli och färsk frukt
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sofia
-
Yoghurt med müsli och färsk frukt
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Fruktsallad med avokado (frukost)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Yoghurt med avokado och jordgubbar
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Yoghurt med bär och ägg (GI-recept)
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Lauritzson, GI i praktiken