Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 353

Kcal / portion: 5405

GBR (GI) / port: 70
Recept: 5405 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 14%
Kolhydrater: 44%
Fibrer: 8%
Ingredienser
Havregryn 5.0 dl 12%
Dinkelkorn 5.0 dl 24%
Linfrön krossade 1.0 dl 6%
Solrosfrön 2.0 dl 6%
Kokosflingor 1.0 dl 5%
Salt 1.0 tsk 0%
Hasselnötskärnor 2.0 dl 12%
Honung flytande 1.0 dl 9%
Matolja (rapsolja) 0.5 dl 7%
Tranbärsjuice 2.0 dl 2%
Russin 200.0 gram 11%
Aprikoser torkade 100.0 gram 5%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Grovhacka hasselnötter.
- Blanda alla torra ingredienser utom russin och aprikoser. Häll över juice, olja och honung. Blanda väl.
- Häll ut i en långpanna och sätt in i ugnen i cirka 30 minuter eller tills muslin är torr.
- Skär aprikoser i strimlor. Tag ut müslin och tillsätt russin och aprikoser.
Fler recept inom Flingor, fil, fruktsallad
Liknande recept som Magnus favoritmüsli med dinkel och aprikoser (tillbehör)
-
Filbunke, traditionell filmjölk
Tid: 15 min (+ 24 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Arla
-
Långfil, tätmjölk, seg norrländsk filbunke
Tid: 5 min (+ 48 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Granola - müsli med nötter och russin
Tid: 4 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Magnus favoritmüsli med dinkel och aprikoser (tillbehör)
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Lyxmüsli med nötter och frön
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Filmjölk med müsli och färsk frukt
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sofia
-
Yoghurt med müsli och färsk frukt
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Fruktsallad med avokado (frukost)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Yoghurt med avokado och jordgubbar
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Yoghurt med bär och ägg (GI-recept)
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Lauritzson, GI i praktiken