Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 212

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2123 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 7%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Avokado 2.0 styck 20%
Vaniljyoghurt 1.5 liter 78%
Jordgubbar färska 16.0 styck 2%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Rensa och skiva jordgubbar. Spar några skivor jordgubbar till garnering. Gröp ut avokadoköttet. Lägg i mixer/blender.
- Tillsätt vaniljyoghurt och mixa väl. Häll upp i glas och garnera med jordgubbar.
Kockens kommentar
Barnvänlig och nyttig yoghurt.
Fler recept inom Flingor, fil, fruktsallad
Liknande recept som Yoghurt med avokado och jordgubbar
-
Filbunke, traditionell filmjölk
Tid: 15 min (+ 24 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Arla
-
Långfil, tätmjölk, seg norrländsk filbunke
Tid: 5 min (+ 48 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Granola - müsli med nötter och russin
Tid: 4 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Magnus favoritmüsli med dinkel och aprikoser (tillbehör)
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Lyxmüsli med nötter och frön
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Filmjölk med müsli och färsk frukt
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sofia
-
Yoghurt med müsli och färsk frukt
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Fruktsallad med avokado (frukost)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Yoghurt med avokado och jordgubbar
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Yoghurt med bär och ägg (GI-recept)
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Lauritzson, GI i praktiken