Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 326

Kcal / portion: 8852

GBR (GI) / port: 105
Recept: 8852 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 14%
Kolhydrater: 41%
Fibrer: 5%
Ingredienser
Havregryn 750.0 gram 31%
Solrosfrön 300.0 gram 10%
Hasselnötskärnor 200.0 gram 15%
Cashewnötter osaltade 250.0 gram 16%
Russin 300.0 gram 10%
Äppeljuice 8.0 dl 4%
Honung flytande 1.0 dl 5%
Torkade blåbär 250.0 gram 9%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (4 tim )
- Sätt ugnen på 150°C varmluft.
- Blanda noga alla ingredienserna utom blåbär i en stor bunke.
- Per sats: Klä 3 plåtar med bakplåtspapper. Bred ut granolan så tunt som möjligt.
- Torka i ugnen 3-4 timmar. Smula sönder då och då med en större gaffel. Viktigt att allt är torrt.
- Ta ut och låt svalna. Tillsätt blåbär. Förvara i tätslutande burkar.
Fler recept inom Flingor, fil, fruktsallad
Liknande recept som Granola - müsli med nötter och russin
-
Filbunke, traditionell filmjölk
Tid: 15 min (+ 24 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Arla
-
Långfil, tätmjölk, seg norrländsk filbunke
Tid: 5 min (+ 48 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Granola - müsli med nötter och russin
Tid: 4 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Magnus favoritmüsli med dinkel och aprikoser (tillbehör)
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Lyxmüsli med nötter och frön
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Filmjölk med müsli och färsk frukt
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sofia
-
Yoghurt med müsli och färsk frukt
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Fruktsallad med avokado (frukost)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Yoghurt med avokado och jordgubbar
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Yoghurt med bär och ägg (GI-recept)
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Lauritzson, GI i praktiken