Kassler på Risbädd

Kassler på Risbädd

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Fullkornsris

4.0 

dl

Vatten

8.0 

dl

Purjolök strimlad

4.0 

dl

Kassler

600.0 

gram

Ananasringar med lag

400.0 

gram

Matlagningsgrädde laktosfri

5.0 

dl

Ingefära mald

2.5 

krm

Senap svensk

2.5 

msk

Salt och peppar

1.0 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 510

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3058 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 3%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 538 gram)

Ingredienser

Visa:

Fullkornsris 4.0 dl 38%

Vatten 8.0 dl 0%

Purjolök strimlad 4.0 dl 1%

Kassler 600.0 gram 21%

Ananasringar med lag 400.0 gram 11%

Matlagningsgrädde laktosfri 5.0 dl 26%

Ingefära mald 2.5 krm 0%

Senap svensk 2.5 msk 2%

Salt och peppar 1.0 tsk 0%

Tillagning

  1. Koka ris och purjolök i vatten tills allt vatten kokat bort.
  2. Häll i ugnsfast form.
  3. Grovhacka kassler och lägg på. Lägg över ananasringar.
  4. Blanda grädde, ingefära, senap, salt och peppar (efter smak). Häll över.
  5. Gratingera i 225gr tills det blir gyllenbrunt.

Fler recept inom Kassler

Liknande recept som Kassler på Risbädd