Nordisk saffranskyckling

Nordisk saffranskyckling

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé med skinn

3.0 

styck

Fänkål

1.0 

st stor

Gul lök

2.0 

styck

Purjolök

1.0 

st stor

Rapsolja

1.0 

msk

Apelsinjuice (konc.)

2.0 

msk

Krossade tomater

1.0 

burk

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Dragon torkad

1.0 

tsk

Saffran

1.0 

förp.

Svartpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Fullkornspasta

280.0 

gram

Grönsaksbuljongtärning

0.5 

styck

Dill

3.0 

kvistar

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 575

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2299 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 3%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 572 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé med skinn 3.0 styck 31%

Fänkål 1.0 st stor 4%

Gul lök 2.0 styck 5%

Purjolök 1.0 st stor 6%

Rapsolja 1.0 msk 5%

Apelsinjuice (konc.) 2.0 msk 3%

Krossade tomater 1.0 burk 4%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Dragon torkad 1.0 tsk 0%

Saffran 1.0 förp. 0%

Svartpeppar 0%

 

Tillbehör:

Fullkornspasta 280.0 gram 42%

Grönsaksbuljongtärning 0.5 styck 1%

Dill 3.0 kvistar 0%

Skapat av: Nordisk hälsa

Tillagning

  1. Skär kyckling i bitar. Hacka fänkål och lök. Strimla purjolök. Finhacka vitlök.
  2. Värm rapsolja i en gryta. Tillsätt lök, purjolök, fänkål, apelsinjuice, tomat, vitlök och dragon. Låt allt koka samman ett par minuter.
  3. Tillsätt därefter kycklingen. Rör ner saffran. Låt sjuda tills kycklingen är klar, cirka 20 minuter. Smaka av med svartpeppar.
  4. Koka spaghetti enligt anvisningar på paketet. Tillsätt grönsaksbuljong. Servera med färsk hackad dill.

Fler recept inom Bräserad kyckling, grytor ¤

Liknande recept som Nordisk saffranskyckling