Ugnsbakad kyckling med persiljetäcke och honungsrostade rotfrukter

Ugnsbakad kyckling med persiljetäcke och honungsrostade rotfrukter

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé med skinn

4.0 

styck

Margarin flytande 80%

0.5 

msk

Senap fransk osötad

4.0 

msk

Bladpersilja

3.0 

kvistar

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

 

Morot

5.0 

styck

Palsternacka

3.0 

styck

Kålrot

1.0 

styck

Rödlök

1.0 

st stor

Fänkål

1.0 

styck

Honung

2.0 

msk

Rapsolja

0.5 

msk

Sojasås

1.0 

msk

Svartpeppar

 

 

Rosmarin

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 91

Kcal / portion: 530

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2119 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 3%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 583 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 45%

Margarin flytande 80% 0.5 msk 2%

Senap fransk osötad 4.0 msk 3%

Bladpersilja 3.0 kvistar 0%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%

 

Morot 5.0 styck 9%

Palsternacka 3.0 styck 10%

Kålrot 1.0 styck 13%

Rödlök 1.0 st stor 3%

Fänkål 1.0 styck 3%

Honung 2.0 msk 7%

Rapsolja 0.5 msk 3%

Sojasås 1.0 msk 0%

Svartpeppar 0%

Rosmarin 0%

Skapat av: Nordisk hälsa

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Skölj och skala rotfrukter. Dela dem i bitar eller cm-tjocka stavar. Grovhacka lök. Dela fänkål i lagom stora bitar. Lägg allt i en ugnssäker form.
  3. Blanda en marinad av honung, rapsolja, soja och svartpeppar. Häll marinaden över rotfrukterna. Rör om. Strö över rosmarin. Ställ in formen i ugnen cirka 30 minuter. Rör om några gånger.
  4. Pensla en ugnsfast form med margarin. Placera kycklingen i den. Rör ihop senap, grovhackad bladpersilja och pressad vitlök. Bred röran över kycklingen. Stek i ugnen 25 minuter. Är köttsaften ofärgad utan rosa inslag är kycklingen färdig.

Fler recept inom Kycklingfilé i ugn

Liknande recept som Ugnsbakad kyckling med persiljetäcke och honungsrostade rotfrukter