
Ugnsbakad kyckling med persiljetäcke och honungsrostade rotfrukter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 91

Kcal / portion: 530

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2119 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 3%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 45%
Margarin flytande 80% 0.5 msk 2%
Senap fransk osötad 4.0 msk 3%
Bladpersilja 3.0 kvistar 0%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%
Morot 5.0 styck 9%
Palsternacka 3.0 styck 10%
Kålrot 1.0 styck 13%
Rödlök 1.0 st stor 3%
Fänkål 1.0 styck 3%
Honung 2.0 msk 7%
Rapsolja 0.5 msk 3%
Sojasås 1.0 msk 0%
Svartpeppar 0%
Rosmarin 0%
Skapat av: Nordisk hälsa
Tillagning
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Skölj och skala rotfrukter. Dela dem i bitar eller cm-tjocka stavar. Grovhacka lök. Dela fänkål i lagom stora bitar. Lägg allt i en ugnssäker form.
- Blanda en marinad av honung, rapsolja, soja och svartpeppar. Häll marinaden över rotfrukterna. Rör om. Strö över rosmarin. Ställ in formen i ugnen cirka 30 minuter. Rör om några gånger.
- Pensla en ugnsfast form med margarin. Placera kycklingen i den. Rör ihop senap, grovhackad bladpersilja och pressad vitlök. Bred röran över kycklingen. Stek i ugnen 25 minuter. Är köttsaften ofärgad utan rosa inslag är kycklingen färdig.
Fler recept inom Kycklingfilé i ugn
Liknande recept som Ugnsbakad kyckling med persiljetäcke och honungsrostade rotfrukter
-
Kyckling i ugn med stjärnaniskompott
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kyckling med ljummen pastasallad och bakad tomat
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Halloweenkyckling med pumpamos och pumpasås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingfilé i ugn med citronsås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Vitlöksmarinerad kyckling med oregano och honungsglacerade rotfrukter
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Gorgonzolafylld kycklingfile i ugn
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kycklingbröstfilé med bacon & rosmarin och sallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kycklingfilé med Västerbottenost, soltorkade tomater och potatispizza
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Tandoori Chicken (en förenklad variant) med quinoa och citronyoghurt
Tid: 35 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan