Rotfruktsgryta med mathavre

Rotfruktsgryta med mathavre

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kålrot

1.0 

styck

Morot

2.0 

styck

Fänkål

1.0 

styck

Gul lök

2.0 

styck

Vitpeppar hel

6.0 

korn

Timjan torkad

1.0 

tsk

Lagerblad

3.0 

blad

Vatten

3.0 

dl

Grönsaksbuljongtärning

1.0 

styck

Rapsolja

1.0 

msk

Falukorv

200.0 

gram

Mineralsalt

 

 

 

Mathavre

3.5 

dl

Senap svensk

4.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 574

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2295 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 4%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 588 gram)

Ingredienser

Visa:

Kålrot 1.0 styck 12%

Morot 2.0 styck 3%

Fänkål 1.0 styck 3%

Gul lök 2.0 styck 5%

Vitpeppar hel 6.0 korn 0%

Timjan torkad 1.0 tsk 0%

Lagerblad 3.0 blad Äts ej

Vatten 3.0 dl 0%

Grönsaksbuljongtärning 1.0 styck 1%

Rapsolja 1.0 msk 5%

Falukorv 200.0 gram 23%

Mineralsalt 0%

 

Mathavre 3.5 dl 43%

Senap svensk 4.0 msk 5%

Skapat av: Nordisk hälsa

Tillagning

  1. Skala och skär alla rotfrukter i bitar. Skala och hacka lök. Lägg allt i en gryta.
  2. Tillsätt vitpepparkorn, timjan, lagerblad och buljongtärning. Häll i vatten och rapsolja. Koka med lock 30-40 minuter eller tills rotfrukterna är klara.
  3. Koka mathavre enligt anvisning på förpackningen.
  4. Skär falukorv i bitar. Lägg i grytan. Koka ytterligare några minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt salt.
  5. Servera grytan med mathavre och senap.

Fler recept inom Kokt korv, korvgryta

Liknande recept som Rotfruktsgryta med mathavre