 
              
              Rotfruktsgryta med mathavre
Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 98
 
    
                Kcal / portion: 574
 
    
                GBR (GI) / port: 6
Recept: 2295 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 4%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Kålrot 1.0 styck 12%
Morot 2.0 styck 3%
Fänkål 1.0 styck 3%
Gul lök 2.0 styck 5%
Vitpeppar hel 6.0 korn 0%
Timjan torkad 1.0 tsk 0%
Lagerblad 3.0 blad Äts ej
Vatten 3.0 dl 0%
Grönsaksbuljongtärning 1.0 styck 1%
Rapsolja 1.0 msk 5%
Falukorv 200.0 gram 23%
Mineralsalt 0%
Mathavre 3.5 dl 43%
Senap svensk 4.0 msk 5%
Skapat av: Nordisk hälsa
Tillagning
- Skala och skär alla rotfrukter i bitar. Skala och hacka lök. Lägg allt i en gryta.
- Tillsätt vitpepparkorn, timjan, lagerblad och buljongtärning. Häll i vatten och rapsolja. Koka med lock 30-40 minuter eller tills rotfrukterna är klara.
- Koka mathavre enligt anvisning på förpackningen.
- Skär falukorv i bitar. Lägg i grytan. Koka ytterligare några minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt salt.
- Servera grytan med mathavre och senap.
Fler recept inom Kokt korv, korvgryta
Liknande recept som Rotfruktsgryta med mathavre
- 
                
                    Wienerkorv gourmetTid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Lompe, norska potatistunnbröd med wienerkorvTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Kokt fläskkorv, julkorv eller köttkorv med rotmosTid: 55 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Kokt fläskkorv med olivpotatisTid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Saure Zipfel, Nürnberger i ättiksbuljongTid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    BönkorvgrytaTid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    KorvgulaschTid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Kryddig merguezgrytaTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Het linsgryta med chorizo och blomkålTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Enkel svampbulgur med chorizo, bönor och tranbärTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
 Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                              