Äppelpiroger till efterrätt

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Äppelpiroger till efterrätt

Lägg till ingredienser

Antal: 8

Deg:

 

Smör rumsvarmt

150.0 

gram

Strösocker

1.0 

dl

Ägg

1.0 

styck

Vetemjöl

3.0 

dl

Ägg till pensling

1.0 

styck

 

Fyllning:

 

Äpple utan skal

2.0 

styck

Strösocker

2.0 

msk

Kanel

2.0 

msk

 

Garneringsalternativ:

 

Kanel

 

 

Hasselnötter hackade

1.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Vispgrädde

3.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 366

Kcal / portion: 490

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3917 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 26%

Kolhydrater: 28%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 134 gram)

Ingredienser

Visa:
Deg:

Smör rumsvarmt 150.0 gram 28%

Strösocker 1.0 dl 10%

Ägg 1.0 styck 2%

Vetemjöl 3.0 dl 16%

Ägg till pensling 1.0 styck 2%

 

Fyllning:

Äpple utan skal 2.0 styck 3%

Strösocker 2.0 msk 3%

Kanel 2.0 msk 1%

 

Garneringsalternativ:

Kanel 0%

Hasselnötter hackade 1.0 dl 8%

 

Tillbehör:

Vispgrädde 3.0 dl 28%

Tillagning (1 tim )

  1. Deg: Häll socker i en bunke. Tillsätt smör i kuber. Arbeta ihop med gaffel eller fingrarna. Tillsätt ägg och mjöl. Arbeta ihop till en deg. Låt vila i kylskåp cirka 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Fyllning: Kärna ur och skiva äpple. Finhacka nötter. Vispa upp ägg i en skål.
  4. Kavla ut degen. Ta ut rundlar. Lägg äppelskivor på ena halvan. Pensla kanten runtom med äggsmet. Strö över socker och kanel. Vik ihop till halvmånar. Tryck till den runda kanten med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg. Strö över lite kanel och hackade nötter.
  5. Grädda i ugnen cirka 35 minuter.
  6. Servera med lättvispad grädde.

Fler recept inom Varm frukt och kräm

Liknande recept som Äppelpiroger till efterrätt