Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 318

Kcal / portion: 405

GBR (GI) / port: 9
Recept: 3244 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 14%
Kolhydrater: 35%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Vetemjöl 5.0 dl 33%
Grahamsmjöl 3.0 dl 18%
Bakpulver 1.0 msk 1%
Salt 2.0 tsk 0%
Oregano 1.5 msk 0%
Smör normalsaltat 100.0 gram 22%
Yoghurt naturell 3% 3.0 dl 6%
Ägg 3.0 styck 6%
Cocktailtomater 8.0 styck 1%
Skinka rökt skivad 100.0 gram 4%
Mozzarella 100.0 gram 8%
Muffinsformar (stora) 8.0 styck Äts ej
Vattenreduktion bröd -4.0 dl -0%
Tillbehör:
Om muffins, cupcakes > Äts ej
Om bakpulverbröd > Äts ej
Så bakas vetebröd > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Strimla skinka. Halvera cocktailtomater. Riv mozzarella.
- Deg: Blanda mjöl med bakpulver. Tillsätt oregano.
- Smält smör. Vispa ihop ägg, smör och yoghurt i en annan bunke. Tillsätt mjölet och blanda väl.
- Klicka ner smeten i stora muffinsformar. Tryck ner en tomat i varje muffins. Fördela över skinka och ost.
- Grädda i ugnen cirka 30 minuter.
Kockens kommentar
Muffins är vanligtvis finbröd, men ibland mer som matbröd som i detta recept. Läs mer > Om vetebröd.Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakade muffins är runt 40%. Cirka 50 cl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.
Fler recept inom Små bröd, frallor, kuvertbröd
Liknande recept som Pizzamuffins
-
Frallor, småfranska, kuvertbröd - grundrecept
Tid: 45 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Källarfranska, kalljäst snabbt frukostbröd
Tid: 20 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Matgeek
-
Grahamsfrallor med sirap
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kalljästa grahamsfrallor
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Havre- och rågbullar med pumpafrön
Tid: 1 tim (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Skållade havrebullar
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkla yoghurtfrallor
Tid: 30 min (+ 40 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fiberrika rågflingebullar
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kungsörnen
-
Rosenbröd, kuvertbröd
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Smakrika solroskusar, kuvertbröd
Tid: 1 tim (+ 2 tim 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia