Mjölkchokladtryffel med smak av calvados och timjan

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Mjölkchokladtryffel med smak av calvados och timjan

Lägg till ingredienser

Antal tryfflar: 25

Mjölkchoklad

550.0 

gram

Grädde

2.2 

dl

Calvados

3.0 

cl

Timjan

2.0 

kvistar

Smör normalsaltat

2.0 

msk

 

Garnityr:

 

Mörk choklad

50.0 

gram

Florsocker

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Ganache, chokladkräm >

 

 

Om chokladtryffel >

 

 

Så smälts choklad >

 

 

Sprits och tyll >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 506

Kcal / portion: 181

GBR (GI) / port: 3

Recept: 4532 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 35%

Kolhydrater: 39%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 36 gram)

Ingredienser

Visa:

Mjölkchoklad 550.0 gram 68%

Grädde 2.2 dl 18%

Calvados 3.0 cl 1%

Timjan 2.0 kvistar 0%

Smör normalsaltat 2.0 msk 4%

 

Garnityr:

Mörk choklad 50.0 gram 6%

Florsocker 2.0 msk 2%

 

Kockskolan:

Ganache, chokladkräm > Äts ej

Om chokladtryffel > Äts ej

Så smälts choklad > Äts ej

Sprits och tyll > Äts ej

Tillagning (30 min + 3 tim )

  1. Hacka eller bryt choklad ner i en skål.
  2. Koka upp grädde, calvados och timjan.
  3. Sila över i chokladen. Låt stå 5-10 minuter utan att röra om. Rör slätt medan det är varmt. Tillsätt smör och rör om.
  4. Fyll chokladsmeten i en spritspåse och spritsa längder. Skär i cirka 4 cm långa stänger.
  5. Plasta över. Låt stå minst 3 timmar, helst över natt.
  6. Garnityr: Smält choklad. Tag lite choklad på händerna och rulla stängerna så att de blir täckta med chokladen. Rulla i florsocker. Alternativt rulla direkt i florsockret.

Kockens kommentar

Choklad blandat med varm grädde benämns i Frankrike för ganache. Se dito recept. Läs mer > Om ganache.

Passar till

Ganache, chokladkräm

Fler recept inom Chokladtryffel, praliner, bollar

Liknande recept som Mjölkchokladtryffel med smak av calvados och timjan