
Lax med spenat och chevre i ugn
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 324

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1295 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 12%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé portionsbit 4.0 styck 78%
Spenat fryst, hackad 200.0 gram 3%
Getost (chèvre) 70.0 gram 19%
Tillagning
- Lägg laxfiléerna i en lätt smord ugnsform. Krydda med salt och peppar. Skär ett par skåror i varje portionsbit och stick ner chevre.
- Strö spenaten över laxen i ett jämnt täcke.
- 225 grader ugn, ca 25 minuter tills laxen är klar.
Fler recept inom Ugnslagad laxfisk
Liknande recept som Lax med spenat och chevre i ugn
-
Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Lax och torsk i potatismos
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Pestofylld röding
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Apelsinbakad lax med svart bönsallad och mandel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Lax i folie med chorizo och sötpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons laxfrestelse
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ugnslagad regnbåge (regngbågslax)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxfilé i ugn
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnslagad sik med tomatfyllning och tomatsalsa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Gorgonzolafylld lax
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan