Ugnsbakad lax med pestosmör och små skockor (LCHF)

Ugnsbakad lax med pestosmör och små skockor (LCHF)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé portionsbit

4.0 

styck

Kronärtskocka

8.0 

st små

Olivolja

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Smör normalsaltat

8.0 

msk

Pesto Genovese

8.0 

msk

Basilika

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Analys LCHF-metoden >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 187

Kcal / portion: 714

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2856 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 14%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 382 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé portionsbit 4.0 styck 35%

Kronärtskocka 8.0 st små 15%

Olivolja 0%

Salt och peppar 0%

 

Smör normalsaltat 8.0 msk 27%

Pesto Genovese 8.0 msk 23%

Basilika 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Analys LCHF-metoden > %

Kock:

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Halvera kronärtskockorna. Lägg kockorna på en plåt. Baka i ugnen cirka 15 minuter.
  3. Lägg lax på plåten. Krydda med salt och peppar. Stänk över olivolja. Baka cirka 15 minuter till. Grönsakerna ska vara ätmjuka och laxen lagom rosa innuti.
  4. Toppa med pestosmör. Servera.

Kockens kommentar

Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt, vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.

Fler recept inom Ugnslagad laxfisk

Liknande recept som Ugnsbakad lax med pestosmör och små skockor (LCHF)