Kålrots- och morotslåda

Kålrots- och morotslåda

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Kålrot

750.0 

gram

Morot

750.0 

gram

Salt

1.5 

tsk

Ägg

2.0 

styck

Svartpeppar grovmald

0.2 

tsk

Smör till form

 

 

Ströbröd

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 55

Kcal / portion: 113

GBR (GI) / port: 3

Recept: 677 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 1%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 206 gram)

Ingredienser

Visa:

Kålrot 750.0 gram 35%

Morot 750.0 gram 34%

Salt 1.5 tsk 0%

Ägg 2.0 styck 19%

Svartpeppar grovmald 0.2 tsk 0%

Smör till form 0%

Ströbröd 2.0 msk 10%

Kock:

Tillagning

  1. Skala kålrot och morötter. Skär i små bitar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
  2. Häll av vattnet och mosa allt med stöt eller i matberedare.
  3. Vispa upp äggen med svartpeppar och blanda sedan ner det i moset.
  4. Bred ut i en smörad form och strö över ströbrödet. Gör ett mönster med hjälp av kniv el. dylikt och strö över ströbrödet.
  5. Ugn: 200 grader, ca 30 - 35 minuter

Kockens kommentar

Gott och smalt tillbehör till mycket,t.ex. skinka, korv av de flesta sorter, köttbullar. Blanda gärna i 1 - 2 msk sirap i smeten. (2 msk Sirap ger 23 Kcal extra/portion)
Utan sirap:119 Kcal/portion.
Med sirap: 142 Kcal/portion.

Svartpeppar kan bytas mot vitpeppar.
(Annas mat och DN "Anna-Lisas Kålrotslåda")

Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn

Liknande recept som Kålrots- och morotslåda