Enkel fisklåda

Enkel fisklåda

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

t.ex. torsk el. kolja

400.0 

gram

Potatis kokt

8.0 

styck

Purjolök

1.0 

styck

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Salt till smaksättning

 

 

Peppar till smaksättning

 

 

Smör normalsaltat

3.0 

msk

Persilja grovhackad

4.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 96

Kcal / portion: 285

GBR (GI) / port: 11

Recept: 1142 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 3%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 298 gram)

Ingredienser

Visa:

t.ex. torsk el. kolja 400.0 gram 18%

Potatis kokt 8.0 styck 49%

Purjolök 1.0 styck 6%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 4%

Salt till smaksättning 0%

Peppar till smaksättning 0%

Smör normalsaltat 3.0 msk 25%

Persilja grovhackad 4.0 msk 0%

Kock:

Tillagning

  1. Sätt på ugnen (225 grader).
    Tina fisken.
  2. Skala och koka potatisen. Skär den i ½ cm skivor.
  3. Skölj och strimla (stor) purjolök (inte blasten).
  4. Smörj en ugnsfast form lätt med olja eller smör.
  5. Varva potatis, purjo, fisk, purjo och överst potatis. Strö över ca en halv tsk salt mellan varje varv och lite peppar.
  6. Pressa över citronen och klicka ca 3 msk smör på översta lagret
  7. Ugn 225 grader, 35 minuter.
  8. Strö över dill eller persilja vid servering.

Kockens kommentar

(Ursprung Carl Butler).
Strimla gärna 100g skivad kallrökt lax (eller gravad) och strö den över torsken/koljan innan översta lagret med potatis läggs på.(Ger då 52 Kcal extra/port).Tänk i så fall på att minska saltet något.

Servera med sallad.

Fler recept inom Vitfiskgratäng, låda

Liknande recept som Enkel fisklåda