
Enkel fisklåda
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 96

Kcal / portion: 285

GBR (GI) / port: 11
Recept: 1142 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 3%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Ingredienser
t.ex. torsk el. kolja 400.0 gram 18%
Potatis kokt 8.0 styck 49%
Purjolök 1.0 styck 6%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 4%
Smör normalsaltat 3.0 msk 25%
Persilja grovhackad 4.0 msk 0%
Tillagning
- Sätt på ugnen (225 grader).
Tina fisken. - Skala och koka potatisen. Skär den i ½ cm skivor.
- Skölj och strimla (stor) purjolök (inte blasten).
- Smörj en ugnsfast form lätt med olja eller smör.
- Varva potatis, purjo, fisk, purjo och överst potatis. Strö över ca en halv tsk salt mellan varje varv och lite peppar.
- Pressa över citronen och klicka ca 3 msk smör på översta lagret
- Ugn 225 grader, 35 minuter.
- Strö över dill eller persilja vid servering.
Kockens kommentar
(Ursprung Carl Butler).Strimla gärna 100g skivad kallrökt lax (eller gravad) och strö den över torsken/koljan innan översta lagret med potatis läggs på.(Ger då 52 Kcal extra/port).Tänk i så fall på att minska saltet något.
Servera med sallad.
Fler recept inom Vitfiskgratäng, låda
Liknande recept som Enkel fisklåda
-
Fiskgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jansons frestelse
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fiskgratäng med hajmal
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Fisk- och purjogratäng
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödspätta- och blomkålsgratäng
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Strömmingslåda med dijonsenap och purjolök
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Strömmingslåda med fransk senap och tomatsås
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kräftströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Ansjovisströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Kaviarströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI