Baconlindad ostschitzel med tomatsås och stekt blomkål (LCHF)

Baconlindad ostschitzel med tomatsås och stekt blomkål (LCHF)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Bacon

4.0 

skivor

Hårdost

100.0 

gram

Krossade tomater

200.0 

gram

Tomatpuré konserv

1.0 

msk

Buljongtärning

0.5 

styck

Blomkål helt huvud

400.0 

gram

Smör till stekning

4.0 

msk

Oregano

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om kolhydratbantning >

 

 

Analys LCHF-metoden >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 169

Kcal / portion: 282

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1130 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 14%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 167 gram)

Ingredienser

Visa:

Bacon 4.0 skivor 22%

Hårdost 100.0 gram 32%

Krossade tomater 200.0 gram 4%

Tomatpuré konserv 1.0 msk 1%

Buljongtärning 0.5 styck 1%

Blomkål helt huvud 400.0 gram 7%

Smör till stekning 4.0 msk 34%

Oregano 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om kolhydratbantning > Äts ej

Analys LCHF-metoden > Äts ej

Kock:

Tillagning

  1. Bryn tomatpuré i lite smör. Häll på krossade tomater och buljongtärning. Koka ihop cirka 10 minuter. Mixa med en klicksmör. Håll såsen varm.
  2. Skät blomkål i bitar. Hetta upp en stekpanna med smör. Stek blomkålen till lagom tuggmotstånd.
  3. Skär under tiden ½ cm tjocka skivor av ost. Linda dem med bacon. Stek i rikligt med smör på båda sidor. Strö eventuellt lite oregano över vid servering.

Kockens kommentar

Dietkokbokens kommentar: Extremt låg portionsvikt (mindre än halvportion), vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.

Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn

Liknande recept som Baconlindad ostschitzel med tomatsås och stekt blomkål (LCHF)