Kassler på spenatbädd

Kassler på spenatbädd

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Spenat fryst, hackad

300.0 

gram

Gul lök hackad

2.0 

styck

Vatten till kokning

1.5 

dl

Salt till smaksättning

 

 

Svartpeppar

 

 

Muskot mald

2.0 

krm

Kassler

400.0 

gram

Matlagningsgrädde

3.0 

dl

Dijonsenap ¤

1.0 

msk

Hårdost lagrad, riven

1.0 

dl

Olivolja

1.0 

msk

Potatis

8.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 473

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1891 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 4%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 531 gram)

Ingredienser

Visa:

Spenat fryst, hackad 300.0 gram 3%

Gul lök hackad 2.0 styck 6%

Vatten till kokning 1.5 dl 0%

Salt till smaksättning 0%

Svartpeppar 0%

Muskot mald 2.0 krm 0%

Kassler 400.0 gram 22%

Matlagningsgrädde 3.0 dl 25%

Dijonsenap ¤ 1.0 msk 1%

Hårdost lagrad, riven 1.0 dl 8%

Olivolja 1.0 msk 6%

Potatis 8.0 styck 28%

Kock:

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader, smörj en ugnsform
  2. Hacka löken, fräs den mjuk och blanda i spenaten. Häll på vatten och låt sjuda i några minuter.
  3. smaka av med salt, peppar och muskot.
  4. Rör ihop grädden med senap. Smaka av med salt.
  5. Bottna formen med spenatblandningen och lägg halverade kasslerskivor ovanpå.Häll över grädd/senapblandningen och toppa med lite riven ost.
  6. Gratinera i ca 15 minuter tills osten fått lite färg.
  7. Servera med kokt potatis och sallad.

Kockens kommentar

Tips: minska på vattnet (ta ca 1 dl) om spenaten tinas direkt i lökhacket eller red med lite maizena (såsen ska inte vara för tjock). Gott att ta lite extra av dijonsenap och att lägga tunt skivade tomater innan osten strös över och rätten gräddas.

Fler recept inom Kassler

Liknande recept som Kassler på spenatbädd