Kasslergratäng med broccoli och blomkål

Kasslergratäng med broccoli och blomkål

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kassler

400.0 

gram

Blomkål fryst

400.0 

gram

Broccoli fryst

400.0 

gram

Matlagningsgrädde

3.0 

dl

Dijonsenap ¤

2.0 

msk

Chilisås tomat

2.0 

msk

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Riven ost

1.5 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 91

Kcal / portion: 349

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1395 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 5%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 385 gram)

Ingredienser

Visa:

Kassler 400.0 gram 30%

Blomkål fryst 400.0 gram 7%

Broccoli fryst 400.0 gram 7%

Matlagningsgrädde 3.0 dl 34%

Dijonsenap ¤ 2.0 msk 2%

Chilisås tomat 2.0 msk 2%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 2%

Riven ost 1.5 dl 16%

Kock:

Tillagning

  1. Ugn 225 grader.
    Skär kasslern i skivor och lägg i en (lätt smord) ugnsfast form.
  2. Koka broccoli och blomkål nästan mjuka i några minuter och lägg dem sedan över kasslerskivorna
  3. Vispa eventuellt grädden hårt (går bra att utesluta vispning)och blanda i senap, chilisås och vitlöken (pressad). Bred/häll blandningen över grönsakerna och strö över riven ost.
  4. Gratinera i ca 20 minuter eller tills osten fått fin färg.
  5. Servera med sallad (och ev. pasta).

Kockens kommentar

Pasta är mycket gott att äta till, men gratängen går utmärkt att äta utan tillbehör.

Fler recept inom Kassler

Liknande recept som Kasslergratäng med broccoli och blomkål