
Kasslergratäng med broccoli och blomkål
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 91

Kcal / portion: 349

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1395 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 5%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kassler 400.0 gram 30%
Blomkål fryst 400.0 gram 7%
Broccoli fryst 400.0 gram 7%
Matlagningsgrädde 3.0 dl 34%
Dijonsenap ¤ 2.0 msk 2%
Chilisås tomat 2.0 msk 2%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 2%
Riven ost 1.5 dl 16%
Tillagning
- Ugn 225 grader.
Skär kasslern i skivor och lägg i en (lätt smord) ugnsfast form. - Koka broccoli och blomkål nästan mjuka i några minuter och lägg dem sedan över kasslerskivorna
- Vispa eventuellt grädden hårt (går bra att utesluta vispning)och blanda i senap, chilisås och vitlöken (pressad). Bred/häll blandningen över grönsakerna och strö över riven ost.
- Gratinera i ca 20 minuter eller tills osten fått fin färg.
- Servera med sallad (och ev. pasta).
Kockens kommentar
Pasta är mycket gott att äta till, men gratängen går utmärkt att äta utan tillbehör.Fler recept inom Kassler
Liknande recept som Kasslergratäng med broccoli och blomkål
-
Panngrillad kassler med grönsaksmix
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kassler Hawaii med klyftpotatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kassler med svarta bönor, tomat och gremolatakeso
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kassler med ananas
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kasslerpytt med kålrot
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Het kasslergryta med äpple
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kasslergryta II
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Kassler på potatisbädd
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Kassler africana
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Kasslergratäng
Svårighet: Lätt, Receptgivare: