Tomatsås

Tomatsås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tomater

5.0 

styck

Paprika röd

1.0 

styck

Rödlök

1.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Olivolja till stekning

2.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

t.ex. basilika el. timjan

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 53

Kcal / portion: 105

GBR (GI) / port: 1

Recept: 420 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 3%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 200 gram)

Ingredienser

Visa:

Tomater 5.0 styck 21%

Paprika röd 1.0 styck 9%

Rödlök 1.0 styck 15%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 4%

Olivolja till stekning 2.0 msk 54%

Salt och svartpeppar 0%

t.ex. basilika el. timjan 0%

Kock:

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär alla grönsakerna i grova bitar eller tärningar.
  2. Mosa eller hacka vitlöken och fördela över det röda. Ringla en skvätt olja över alltsammans.
  3. Baka i ugnen i 20-30 minuter eller tills de ser mosiga ut och en aning rostade.
  4. Låt svalna och mixa sedan med stavmixer eller i matberedare, precis så mycket att det blir såsigt.
  5. Krydda såsen med salt, peppar och gärna också med riven färsk basilika eller timjan.

Kockens kommentar

Receptet hämtat ur boken GI till vardags (Catherine Schück). En mycket god och användbar tomatsås som kan varieras beroende på vad du har hemma.

Fler recept inom Tomatsåser, chilisåser

Liknande recept som Tomatsås