Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 52

Kcal / portion: 345

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1380 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 1%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Risoni pastakorn 1.5 dl 13%
Morot 2.0 styck 6%
Blekselleri 0.5 stjälk 0%
Tomater 4.0 styck 5%
King solo vitlök 1.0 styck 2%
Borlottibönor konserv 1.0 burk 31%
Vatten 1.4 liter 0%
Grönsaksfond konc. 1.0 dl 21%
Vitt matbröd 4.0 skivor 23%
Olivolja 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skala och grovriv morötter. Skiva blekselleri. Skala och pressa vitlök.
- Koka upp vatten och fond. Lägg i selleri, vitlök, morot och risoni. Koka tills risonin är klar, cirka 11 minuter. (Rör regelbundet då risoni har en tendens att sätta sig i botten på kastrullen.)
- Häll av vätskan på bönorna. Tillsätt till soppan. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg en skiva vitt bröd i botten på tallrikar. Slå över soppan. Ringla så mycket olja över som ni tycker om. Riv parmesan över, ju mer desto godare.
Kockens kommentar
Detta är en perfekt kylskåpsrensare. Ta det ni har i kylen i grönsaksväg och lägg i soppan. Se till att ha en god olivolja och rikligt med parmesan. Snabbt enkelt, gott och värmande.
Fler recept inom Grönsakssoppa
Liknande recept som Risonisoppa med grönsaker och parmesan
-
Klassisk svensk grönsakssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Potage Julienne Darblay, klassisk fransk fin grönsakssoppa
Tid: 1 tim (+ 3 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Färsk tomatsoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Krämig majssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sparris- och dillsoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tomatsoppa med ravioli
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kall pumpasoppa med yoghurt
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kronärtskockssoppa med räkor (förrätt, lätt måltid)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Escarole grönsakssoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Velouté Dubarry, crème Dubarry, fransk klassisk blomkålssoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan