Risonisoppa med grönsaker och parmesan

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Risonisoppa med grönsaker och parmesan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Risoni pastakorn

1.5 

dl

Morot

2.0 

styck

Blekselleri

0.5 

stjälk

Tomater

4.0 

styck

King solo vitlök

1.0 

styck

Borlottibönor konserv

1.0 

burk

Vatten

1.4 

liter

Grönsaksfond konc.

1.0 

dl

Vitt matbröd

4.0 

skivor

Parmesan nyriven

 

 

Olivolja

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 52

Kcal / portion: 345

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1380 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 1%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 668 gram)

Ingredienser

Visa:

Risoni pastakorn 1.5 dl 13%

Morot 2.0 styck 6%

Blekselleri 0.5 stjälk 0%

Tomater 4.0 styck 5%

King solo vitlök 1.0 styck 2%

Borlottibönor konserv 1.0 burk 31%

Vatten 1.4 liter 0%

Grönsaksfond konc. 1.0 dl 21%

Vitt matbröd 4.0 skivor 23%

Parmesan nyriven 0%

Olivolja 0%

Tillagning (15 min )

  1. Skala och grovriv morötter. Skiva blekselleri. Skala och pressa vitlök.
  2. Koka upp vatten och fond. Lägg i selleri, vitlök, morot och risoni. Koka tills risonin är klar, cirka 11 minuter. (Rör regelbundet då risoni har en tendens att sätta sig i botten på kastrullen.)
  3. Häll av vätskan på bönorna. Tillsätt till soppan. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg en skiva vitt bröd i botten på tallrikar. Slå över soppan. Ringla så mycket olja över som ni tycker om. Riv parmesan över, ju mer desto godare.

Kockens kommentar

Detta är en perfekt kylskåpsrensare. Ta det ni har i kylen i grönsaksväg och lägg i soppan. Se till att ha en god olivolja och rikligt med parmesan. Snabbt enkelt, gott och värmande.

Fler recept inom Grönsakssoppa

Liknande recept som Risonisoppa med grönsaker och parmesan