 
              
              Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Ljummen sötpotatissallad med strimlad kyckling, ingefära och hasselnötter
Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 141
 
    
                Kcal / portion: 436
 
    
                GBR (GI) / port: 2
Recept: 1744 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 6%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Sötpotatis 2.0 st små 12%
Morot 2.0 styck 4%
Basilika finhackad 2.0 dl 0%
Paprika färsk 1.0 styck 1%
Sesamolja 2.0 tsk 4%
Apelsinjuice färskpressad 1.0 dl 3%
Ingefära färskriven 2.0 msk 1%
Sojasås japansk 1.5 msk 1%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Honung flytande 1.0 msk 4%
Hasselnötter hackade 4.0 msk 11%
Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 54%
Olivolja till stekning 0.5 msk 3%
Havssalt 0%
Svartpeppar 0%
Kockskolan:
Så pannsteks kyckling > Äts ej
Kock: Nina Ekelöf
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Skala och koka sötpotatis och morot cirka 20 minuter eller tills de mjuknat. Häll av vatten och låt svalna. 
- Skär i fina stavar eller klyftor och lägg i en skål. Finhacka basilika. Strimla paprika.Vänd ner i rotfrukterna.
- Riv ingefära. Pressa apelsin. Finhacka vitlök. Blanda marinad på sesamolja, apelsinsaft, salt, ingefära, soja, vitlök och honung. Häll över rotfruktsblandningen. Vänd runt försiktigt. Grovhacka hasselnötter.
- Strimla kyckling. Salta och peppra. Stek i medelvarm panna i olivoljan tills den är helt genomstekt och har en gyllenbrun färg.
- Lägg upp den ljumma rotfruktssalladen på fina tallrikar. Toppa med nystekt kyckling och krossade hasselnötter. Servera.
Fler recept inom Kycklingbröst/filé i panna
Liknande recept som Ljummen sötpotatissallad med strimlad kyckling, ingefära och hasselnötter
- 
                
                    Supręmes de volaille ā brun, såterad/stekt kycklingfiléTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Limekyckling med sellerimosTid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Dubbelpanerad kycklingschnitzelTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Kyckling RydbergTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Ostpanerad kycklingschnitzelTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan 
- 
                
                    Piccata pollo, ostpanerad kycklingschnitzelTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Ört- och svartpepparkryddad kycklingfiléTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel 
- 
                
                    Kryddig kyckling med kakao- och apelsinsalladTid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget 
- 
                
                    Mandarinkyckling på avokadobäddTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Majskycklingbröst med dillkrämTid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
 Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              