Ljummen sötpotatissallad med strimlad kyckling, ingefära och hasselnötter

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ljummen sötpotatissallad med strimlad kyckling, ingefära och hasselnötter

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Sötpotatis

2.0 

st små

Morot

2.0 

styck

Basilika finhackad

2.0 

dl

Paprika färsk

1.0 

styck

Sesamolja

2.0 

tsk

Apelsinjuice färskpressad

1.0 

dl

Ingefära färskriven

2.0 

msk

Sojasås japansk

1.5 

msk

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Honung flytande

1.0 

msk

Hasselnötter hackade

4.0 

msk

Kycklingfilé med skinn

4.0 

styck

Olivolja till stekning

0.5 

msk

Havssalt

 

 

Svartpeppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så pannsteks kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 436

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1744 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 6%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 308 gram)

Ingredienser

Visa:

Sötpotatis 2.0 st små 12%

Morot 2.0 styck 4%

Basilika finhackad 2.0 dl 0%

Paprika färsk 1.0 styck 1%

Sesamolja 2.0 tsk 4%

Apelsinjuice färskpressad 1.0 dl 3%

Ingefära färskriven 2.0 msk 1%

Sojasås japansk 1.5 msk 1%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Honung flytande 1.0 msk 4%

Hasselnötter hackade 4.0 msk 11%

Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 54%

Olivolja till stekning 0.5 msk 3%

Havssalt 0%

Svartpeppar 0%

 

Kockskolan:

Så pannsteks kyckling > Äts ej

Tillagning (35 min )

  1. Skala och koka sötpotatis och morot cirka 20 minuter eller tills de mjuknat. Häll av vatten och låt svalna.
  2. Skär i fina stavar eller klyftor och lägg i en skål. Finhacka basilika. Strimla paprika.Vänd ner i rotfrukterna.
  3. Riv ingefära. Pressa apelsin. Finhacka vitlök. Blanda marinad på sesamolja, apelsinsaft, salt, ingefära, soja, vitlök och honung. Häll över rotfruktsblandningen. Vänd runt försiktigt. Grovhacka hasselnötter.
  4. Strimla kyckling. Salta och peppra. Stek i medelvarm panna i olivoljan tills den är helt genomstekt och har en gyllenbrun färg.
  5. Lägg upp den ljumma rotfruktssalladen på fina tallrikar. Toppa med nystekt kyckling och krossade hasselnötter. Servera.

Fler recept inom Kycklingbröst/filé i panna

Liknande recept som Ljummen sötpotatissallad med strimlad kyckling, ingefära och hasselnötter