Ostfylld portabello med sallad (GI-recept)

Ostfylld portabello med sallad (GI-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Portabellasvamp

8.0 

st stora

Parmaskinka skivad

4.0 

skivor

Mozzarella

200.0 

gram

Basilika

0.5 

kruka

Olivolja

2.0 

msk

 

Sallad

 

 

 

Mâchesallad

1.0 

förp.

Pinjenötter

0.5 

dl

Olivolja

2.0 

msk

Vinäger

2.0 

tsk

Flingsalt

 

 

Peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Läs om GI-metoden >

 

 

Läs om GB/GBR >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 343

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1371 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 15%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 199 gram)

Ingredienser

Visa:

Portabellasvamp 8.0 st stora 9%

Parmaskinka skivad 4.0 skivor 9%

Mozzarella 200.0 gram 37%

Basilika 0.5 kruka 0%

Olivolja 2.0 msk 16%

 

Sallad 

Mâchesallad 1.0 förp. 1%

Pinjenötter 0.5 dl 15%

Olivolja 2.0 msk 16%

Vinäger 2.0 tsk 0%

Flingsalt 0%

Peppar 0%

 

Kockskolan:

Läs om GI-metoden > Äts ej

Läs om GB/GBR > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

Tillagning

  1. Ta bort foten på svamp. Fördela skinkskivor på hälften av svamphattarna. Riv mozzarella. Lägg en rejäl näve ost över skinkan. Toppa med basilikablad. Täck med resten av svamphattarna. Tryck till ordentligt.
  2. Hetta upp en stekpanna. Penska svamparna med olivolja. Lägg i pannan. Lägg på en tyngd, t.ex. en liten gjutjärnspanna så att de trycks ihop. Vänd efter någon minut. Stek tills osten har smält och svampen mjuknat.
  3. Rosta pinjenötter i torr panna. Lägg upp sallad på tallrikar. Droppa lite olivolja och vinäger över. Strö på lite flingsalt. Dra några varv med pepparkvarn. Lägg på svampen. Toppa med rostade pinjenötter.

Kockens kommentar

GBR 0 = mycket lågt. Portionsvikten är mycket låg. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.

Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn

Liknande recept som Ostfylld portabello med sallad (GI-recept)