
Ostfylld portabello med sallad (GI-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 343

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1371 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 15%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Portabellasvamp 8.0 st stora 9%
Parmaskinka skivad 4.0 skivor 9%
Mozzarella 200.0 gram 37%
Basilika 0.5 kruka 0%
Olivolja 2.0 msk 16%
Sallad
Mâchesallad 1.0 förp. 1%
Pinjenötter 0.5 dl 15%
Olivolja 2.0 msk 16%
Vinäger 2.0 tsk 0%
Flingsalt 0%
Peppar 0%
Kockskolan:
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
Kock: Lauritzon & Davidsson
Tillagning
- Ta bort foten på svamp. Fördela skinkskivor på hälften av svamphattarna. Riv mozzarella. Lägg en rejäl näve ost över skinkan. Toppa med basilikablad. Täck med resten av svamphattarna. Tryck till ordentligt.
- Hetta upp en stekpanna. Penska svamparna med olivolja. Lägg i pannan. Lägg på en tyngd, t.ex. en liten gjutjärnspanna så att de trycks ihop. Vänd efter någon minut. Stek tills osten har smält och svampen mjuknat.
- Rosta pinjenötter i torr panna. Lägg upp sallad på tallrikar. Droppa lite olivolja och vinäger över. Strö på lite flingsalt. Dra några varv med pepparkvarn. Lägg på svampen. Toppa med rostade pinjenötter.
Kockens kommentar
GBR 0 = mycket lågt. Portionsvikten är mycket låg. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn
Liknande recept som Ostfylld portabello med sallad (GI-recept)
-
Bakade primörbetor med ansjovissmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Saffranspannkaka med fårost
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Skivlinggratäng med fetaost
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Griljerade auberginetournedos
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Mozarellaöverbakade squashbåtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Pumpalåda med kassler
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sesampanerad bönburgare
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Hirsfärsbullar
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Ugnslagad romanesco med kikärter, vegansk lätt måltid
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon