
Provensalsk grönsaksröra (GI-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 94

Kcal / portion: 289

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1155 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 6%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Haricots verts färska 300.0 gram 7%
Gul lök 2.0 styck 9%
Vitlök torkad 2.5 klyftor 2%
Olivolja 3.0 msk 29%
Krossade tomater 1.0 burk 8%
Timjan finhackad 2.0 msk 0%
Ägg 5.0 styck 27%
Hårdost riven 1.0 dl 13%
Basilika finhackad 0.5 dl 0%
Bladpersilja hackad 0.5 dl 0%
Kockskolan:
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
Kock: Lauritzon & Davidsson
Tillagning
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Koka haricots verts i lättsaltat vatten. Spola av med kallt vatten i ett durkslag.
- Skala och hacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök i olja i en stekpanna utan att det tar färg. Häll i burktomater. Krydda med timjan, salt och peppar. Koka cirka 10 minuter tills såsen blir tjock.
- Vispa ägg, ost, basilika och persilja. Blanda sedan med tomatröran. Vänd ner bönorna. Lägg i en smord form. Grädda i ugnen 50-60 minuter. Servera ljummen.
Kockens kommentar
GBR 1 = lågt. Portionsvikten är låg. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn
Liknande recept som Provensalsk grönsaksröra (GI-recept)
-
Bakade primörbetor med ansjovissmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Saffranspannkaka med fårost
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Skivlinggratäng med fetaost
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Griljerade auberginetournedos
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Mozarellaöverbakade squashbåtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Pumpalåda med kassler
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sesampanerad bönburgare
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Hirsfärsbullar
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Ugnslagad romanesco med kikärter, vegansk lätt måltid
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon