Provensalsk grönsaksröra (GI-recept)

Provensalsk grönsaksröra (GI-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Haricots verts färska

300.0 

gram

Gul lök

2.0 

styck

Vitlök torkad

2.5 

klyftor

Olivolja

3.0 

msk

Krossade tomater

1.0 

burk

Timjan finhackad

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Ägg

5.0 

styck

Hårdost riven

1.0 

dl

Basilika finhackad

0.5 

dl

Bladpersilja hackad

0.5 

dl

 

Kockskolan:

 

Läs om GI-metoden >

 

 

Läs om GB/GBR >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 94

Kcal / portion: 289

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1155 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 6%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 307 gram)

Ingredienser

Visa:

Haricots verts färska 300.0 gram 7%

Gul lök 2.0 styck 9%

Vitlök torkad 2.5 klyftor 2%

Olivolja 3.0 msk 29%

Krossade tomater 1.0 burk 8%

Timjan finhackad 2.0 msk 0%

Salt och peppar 0%

Ägg 5.0 styck 27%

Hårdost riven 1.0 dl 13%

Basilika finhackad 0.5 dl 0%

Bladpersilja hackad 0.5 dl 0%

 

Kockskolan:

Läs om GI-metoden > Äts ej

Läs om GB/GBR > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Koka haricots verts i lättsaltat vatten. Spola av med kallt vatten i ett durkslag.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök i olja i en stekpanna utan att det tar färg. Häll i burktomater. Krydda med timjan, salt och peppar. Koka cirka 10 minuter tills såsen blir tjock.
  4. Vispa ägg, ost, basilika och persilja. Blanda sedan med tomatröran. Vänd ner bönorna. Lägg i en smord form. Grädda i ugnen 50-60 minuter. Servera ljummen.

Kockens kommentar

GBR 1 = lågt. Portionsvikten är låg. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.

Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn

Liknande recept som Provensalsk grönsaksröra (GI-recept)