Lax med parma och salvia

Lax med parma och salvia

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé

600.0 

gram

Salvia färsk

11.0 

blad

Parmesan nyriven

1.5 

dl

Parmaskinka skivad

8.0 

skivor

Salt och peppar

 

 

 

Spenat- och grapefruktsallad

 

 

 

Rödlök

1.0 

styck

Gurka

0.5 

styck

Blodgrapefrukt

2.0 

styck

Avokado

1.0 

styck

Isbergssallat

0.5 

huvud

Bladspenat färsk

150.0 

gram

Citronjuice

2.0 

tsk

Solrosfrön

4.0 

msk

 

Senapsdressing

 

 

 

Olivolja

4.0 

msk

Dijonsenap ¤

0.5 

msk

Vatten

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Läs om GI-metoden >

 

 

Läs om GB/GBR >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 634

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2535 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 9%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 515 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé 600.0 gram 43%

Salvia färsk 11.0 blad 0%

Parmesan nyriven 1.5 dl 10%

Parmaskinka skivad 8.0 skivor 9%

Salt och peppar 0%

 

Spenat- och grapefruktsallad 

Rödlök 1.0 styck 2%

Gurka 0.5 styck 1%

Blodgrapefrukt 2.0 styck 5%

Avokado 1.0 styck 8%

Isbergssallat 0.5 huvud 2%

Bladspenat färsk 150.0 gram 1%

Citronjuice 2.0 tsk 0%

Solrosfrön 4.0 msk 4%

 

Senapsdressing 

Olivolja 4.0 msk 18%

Dijonsenap ¤ 0.5 msk 0%

Vatten 1.0 msk 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Läs om GI-metoden > %

Läs om GB/GBR > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175ºC. Skär lax i portionsbitar. Skär ett snitt i varje bit. Fyll med några salviablad, riven parmesan, salt och peppar. Linda två skivor skinka runt varje bit. Fäst med tandpetare.
  2. Sätt in i ugnen 10-15 minuter.
  3. Skala och skiva rödlök. Dela och kärna ur gurka. Skär i båtar. Dela grapefrukt. Skär ut klyftor fria från hinnor. Dela, kärna ur och skär avokado i bitar. Pressa lite citron över så att den inte mörknar. Dela isbergssallad med händerna.
  4. Blanda salladen och spenat i en skål. Lägg i avokado, grapefrukt och rödlök.
  5. Blanda ihop dressing. Ringla över salladen. Garnera med rostade solrosfrön.

Kockens kommentar

GBR 1 = lågt. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.

Fler recept inom Ugnslagad laxfisk

Liknande recept som Lax med parma och salvia