
Lax med parma och salvia
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 634

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2535 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 9%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé 600.0 gram 43%
Salvia färsk 11.0 blad 0%
Parmesan nyriven 1.5 dl 10%
Parmaskinka skivad 8.0 skivor 9%
Spenat- och grapefruktsallad
Rödlök 1.0 styck 2%
Gurka 0.5 styck 1%
Blodgrapefrukt 2.0 styck 5%
Avokado 1.0 styck 8%
Isbergssallat 0.5 huvud 2%
Bladspenat färsk 150.0 gram 1%
Citronjuice 2.0 tsk 0%
Solrosfrön 4.0 msk 4%
Senapsdressing
Olivolja 4.0 msk 18%
Dijonsenap ¤ 0.5 msk 0%
Vatten 1.0 msk 0%
Kockskolan:
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
Kock: Lauritzon & Davidsson
Tillagning
- Sätt ugnen på 175ºC. Skär lax i portionsbitar. Skär ett snitt i varje bit. Fyll med några salviablad, riven parmesan, salt och peppar. Linda två skivor skinka runt varje bit. Fäst med tandpetare.
- Sätt in i ugnen 10-15 minuter.
- Skala och skiva rödlök. Dela och kärna ur gurka. Skär i båtar. Dela grapefrukt. Skär ut klyftor fria från hinnor. Dela, kärna ur och skär avokado i bitar. Pressa lite citron över så att den inte mörknar. Dela isbergssallad med händerna.
- Blanda salladen och spenat i en skål. Lägg i avokado, grapefrukt och rödlök.
- Blanda ihop dressing. Ringla över salladen. Garnera med rostade solrosfrön.
Kockens kommentar
GBR 1 = lågt. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.Fler recept inom Ugnslagad laxfisk
Liknande recept som Lax med parma och salvia
-
Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Lax och torsk i potatismos
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Pestofylld röding
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Apelsinbakad lax med svart bönsallad och mandel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Lax i folie med chorizo och sötpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons laxfrestelse
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ugnslagad regnbåge (regngbågslax)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxfilé i ugn
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnslagad sik med tomatfyllning och tomatsalsa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Gorgonzolafylld lax
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan