
Yoghurtmarinerad kyckling (GI-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 124

Kcal / portion: 435

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1740 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 7%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 54%
Yoghurtmarinad
Matlagningsyoghurt 1.0 dl 7%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Persilja finhackad 0.5 msk 0%
Timjan finhackad 1.0 msk 0%
Grönsakspytt
Squash 1.0 styck 3%
Salladslök 4.0 styck 1%
Paprika röd 1.0 styck 2%
Minimajs 100.0 gram 3%
Olivolja 2.0 msk 13%
Limesås
Matlagningsyoghurt 2.0 dl 13%
Skal av lime 1.0 styck 0%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Kockskolan:
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
Tillagning
- Marinad: Pressa vitlök. Finhacka persilja. Hacka timjan. Blanda alla ingredienser till marinaden i en stor skål. Vänd kycklingfiléer i marinaden. Täck över. Låt stå i kylskåp minst 4 timmar.
- Limesås: Pressa vitlök. Blanda alla ingredienser. Ställ kallt.
- Sätt ugnen på 250ºC. Halvera kycklingfiléerna. Trä upp dem på spett. Grilla i ugnen cirka 10 minuter, tills de fått färg och är genomstekta.
- Skär alla grönsaker. Fräs lätt i en stekpanna i lite olivolja. Smaka av med salt och peppar. Dekorera med några kvistar persilja.
Kockens kommentar
GBR 2 = lågt. Portionsvikten är låg. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.Fler recept inom Kycklingfilé i ugn
Liknande recept som Yoghurtmarinerad kyckling (GI-recept)
-
Kyckling i ugn med stjärnaniskompott
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kyckling med ljummen pastasallad och bakad tomat
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Halloweenkyckling med pumpamos och pumpasås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingfilé i ugn med citronsås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Vitlöksmarinerad kyckling med oregano och honungsglacerade rotfrukter
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Gorgonzolafylld kycklingfile i ugn
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kycklingbröstfilé med bacon & rosmarin och sallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kycklingfilé med Västerbottenost, soltorkade tomater och potatispizza
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Tandoori Chicken (en förenklad variant) med quinoa och citronyoghurt
Tid: 35 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan