Nordafrikansk falukorv med cous cous

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Nordafrikansk falukorv med cous cous

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Falukorv

600.0 

gram

Tomater hela burk

1.0 

burk

Spiskummin mald

0.5 

msk

Aprikoser torkade

8.0 

styck

Zucchini

1.0 

styck

Gul lök

2.0 

styck

Vitlök torkad

4.0 

klyftor

Sötmandelkärna

1.0 

dl

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Mynta färsk

1.0 

kruka

Couscous

3.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 802

GBR (GI) / port: 11

Recept: 3209 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 7%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 628 gram)

Ingredienser

Visa:

Falukorv 600.0 gram 48%

Tomater hela burk 1.0 burk 2%

Spiskummin mald 0.5 msk 0%

Aprikoser torkade 8.0 styck 4%

Zucchini 1.0 styck 2%

Gul lök 2.0 styck 3%

Vitlök torkad 4.0 klyftor 1%

Sötmandelkärna 1.0 dl 11%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%

Mynta färsk 1.0 kruka 1%

Couscous 3.0 dl 27%

Tillagning (35 min )

  1. Sätt ugnen på 150ºC.
  2. Skär snitt i falukorv. Skiva zucchini. Skala och skiva lök. Tryck ner lök och zucchini i falukorven. Lägg korven i en ugnsfast form.
  3. Pressa vitlöksklyftor. Grovhacka aprikoser. Riv citronskalet och pressa citronen. Blanda juicen med tomat, vitlök aprikos och spiskummin. Smaka av med salt och peppar. Bred över korven.
  4. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter.
  5. Koka cous cous enligt anvisning på förpackningen.
  6. Tag ut korven. Strö över citronskal, mynta och mandel. Servera med cous cous.

Kockens kommentar

Så mycket falukorv äts det knappast i Nordafrika, men rätten har karaktär av det nordafrikanska köket.

Fler recept inom Ugnstekt korv

Liknande recept som Nordafrikansk falukorv med cous cous