Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 876

GBR (GI) / port: 10
Recept: 3505 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 7%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kikärter konserv 410.0 gram 15%
Morot 200.0 gram 2%
Palsternacka 200.0 gram 3%
Rotselleri 200.0 gram 1%
Potatis 200.0 gram 4%
Matolja (rapsolja) 1.0 dl 23%
Kokosmjölk (-dryck) 4.0 dl 19%
Grönsaksbuljong } 2.0 dl 0%
el. grönsaksfond konc.+vatten Äts ej
Gul lök 1.0 styck 2%
Curry ¤ 2.0 msk 1%
Koriander färsk 1.0 kruka 0%
Basmatiris 3.0 dl 25%
Russin 1.0 dl 5%
Salt 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Koka basmatiris enligt instruktioner på paketet.
- Skala alla rotsaker. Skär i grova bitar. Lägg i ugnsfast form. Häll på hälften av oljan och lite salt. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter.
- Skala och hacka lök. Fräs i resten av oljan. Tillsätt curry. Fräs ytterligare 5 minuter på svag värme.
- Slå på buljong och cocosmjölk. Koka cirka 10 minuter. Delar den på sig är det helt ok. Vänd i rotsaker och kikärtor. Smaka av med salt och peppar. Vänd i koriander.
- Blanda ris med russin. Servera curry i djup tallrik med riset bredvid.
Kockens kommentar
Servera ev lite yoghurt till. Hittar du en burk chutney längst bak i kylskåpet är det jättebra till också.
Fler recept inom Kokt grönt, grön gryta
Liknande recept som Kikärtscurry med rotsaker och russinbasmati
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Kikärts- och rotfruktscurry med råris och cashewnötter
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Pumpagryta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vegetarisk chili- och böngryta med citronyoghurt och mynta
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Gryta med matbanan, tomat och ingefära
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Quorn Chili, Texas style
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Jacob Wismar
-
Kikärtscurry med rotsaker och russinbasmati
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kikärtor i korma curry och kokos med aubergine och paprika
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Asiatisk gryta med blomkål (vegetarisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Vegetarisk julskinka av kålrot
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan