Ugnslagade revben med äpple, betor och vitlöksyoghurt

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ugnslagade revben med äpple, betor och vitlöksyoghurt

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Revbensspjäll tjocka

1.0 

kilo

Sirap ljus

1.0 

dl

Äpple utan skal

4.0 

st små

Blandade rotfrukter

400.0 

gram

Potatis

200.0 

gram

Matolja (rapsolja)

0.5 

dl

Äppeljuice

1.0 

dl

Rosmarin färsk

1.0 

kvist

Salt och peppar

 

 

 

Sås:

 

Yoghurt turkisk

2.0 

dl

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas revbensspjäll >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 825

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3301 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 10%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 456 gram)

Ingredienser

Visa:

Revbensspjäll tjocka 1.0 kilo 50%

Sirap ljus 1.0 dl 14%

Äpple utan skal 4.0 st små 6%

Blandade rotfrukter 400.0 gram 4%

Potatis 200.0 gram 4%

Matolja (rapsolja) 0.5 dl 12%

Äppeljuice 1.0 dl 1%

Rosmarin färsk 1.0 kvist 0%

Salt och peppar 0%

 

Sås:

Yoghurt turkisk 2.0 dl 7%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så lagas revbensspjäll > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 150ºC.
  2. Skrubba alla rotsaker noga med en borste. Skär bort de smutsiga knopparna. Dela och lägg i en fin ugnsfast form. Dela äpplena. Lägg i med skalet neråt. Krydda med salt och peppar. Häll på olja, äppeljuice och sirap.
  3. Ugnslaga: Klappa in revbenspjäll med salt och peppar. Stick in en termometer till mitten av köttet. Lägg i formen. Ställ in i ugnen till kärntemperatur 65-70ºC, cirka 1 timme.
  4. Sås: Blanda ihop pressad vitlök och yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Låt köttet vila i 5-10 minuter innan det skärs upp.

Kockens kommentar

Rotfrukter kan vara potatis, gulbetor, polkabetor och morötter.

Fler recept inom Revbensspjäll i ugn eller kokta

Liknande recept som Ugnslagade revben med äpple, betor och vitlöksyoghurt