Ugnsäpplen fylld med mandelmassa

Ugnsäpplen fylld med mandelmassa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Äpple utan skal

4.0 

styck

 

Fyllning till äpple

 

 

 

Mandelmassa färdig

 

 

Smör normalsaltat

27.0 

gram

Strösocker

2.0 

msk

Kanel mald

1.0 

msk

 

Marängtopping

 

 

 

Ägg

1.0 

styck

Strösocker

0.5 

dl

Ättikssprit 12%

5.0 

droppar

 

Grädde

 

 

 

Grädde

1.0 

dl

Strösocker

1.0 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 197

Kcal / portion: 304

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1215 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 11%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 154 gram)

Ingredienser

Visa:

Äpple utan skal 4.0 styck 21%

 

Fyllning till äpple 

Mandelmassa färdig 0%

Smör normalsaltat 27.0 gram 16%

Strösocker 2.0 msk 9%

Kanel mald 1.0 msk 1%

 

Marängtopping 

Ägg 1.0 styck 5%

Strösocker 0.5 dl 16%

Ättikssprit 12% 5.0 droppar 0%

 

Grädde 

Grädde 1.0 dl 30%

Strösocker 1.0 tsk 2%

Kock:

Tillagning

  1. Plocka fram smöret till fyllningen i god tid så det blir lagomt mjukt och lättarbetat. I värsta fall kan man fuska och värma det lite senare.
  2. Sätt ugnen på 150 grader.
  3. Tvätta, kärna ur och torka äpplena.
  4. Smörj en ugnssäker form.
  5. Sätt en liten plugg mandelmassa i botten på hålet hos varje äpple. Pluggen ska innehålla så lite mandelmassa som möjligt men tillräckligt mycket för att inte fyllningen ska kunna rinna ut. Fyllningen är i regel godare än mandelmassan.
  6. Fyll äpplena med en blandning av smöret, sockret och kanelen.
  7. Sätt in äpplena i mitten av ugnen i 45 minuter.
  8. Vispa ihop äggvita, socker och ättikssprit (el citron) till en fast marängsmet.
  9. Lägg på en lämpligt stor klick maräng på varje äpple.
  10. Ställ in äpplena i ugnen i 15 minuter till, eller tills marängen är gyllenbrun på toppen.
  11. Vispa grädde och socker.
  12. Servera äpplena med grädde.

Fler recept inom Varm frukt och kräm

Liknande recept som Ugnsäpplen fylld med mandelmassa