Ugnsbakad lax med lök och tomat

Ugnsbakad lax med lök och tomat

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Laxfilé med skinn

1.0 

styck

Tomater

5.5 

styck

Gul lök

3.0 

styck

Olivolja

0.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Läs om GI-metoden >

 

 

Läs om GB/GBR >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 407

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2440 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 9%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 305 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé med skinn 1.0 styck 74%

Tomater 5.5 styck 4%

Gul lök 3.0 styck 6%

Olivolja 0.5 dl 15%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Läs om GI-metoden > Äts ej

Läs om GB/GBR > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Finhacka tomater. Skala och finhacka lök. Blanda med rikligt med olivolja. Salta och peppra.
  3. Lägg lax med skinnsidan ner i en smord ugnsfast form. Lägg tomatröran på laxen. Ställ in i ugnen cirka 15 minuter. Servera med grönsallad.

Kockens kommentar

GIR 1, mycket lågt. Portionsviken är mycket låg (halvportion), främst tack vare att klassiska tillbehör tagits bort. Låga portionsvikter ger låg vikt (!). Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.

Fler recept inom Ugnslagad laxfisk

Liknande recept som Ugnsbakad lax med lök och tomat