Lax med spenat och vita bönor (GI-recept)

Lax med spenat och vita bönor (GI-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 2

Laxfilé

300.0 

gram

Bladspenat färsk

250.0 

gram

Schalottenlök

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Creme fraiche

3.0 

msk

Vatten

2.0 

msk

Vita bönor i tomatsås burk

200.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Läs om GI-metoden >

 

 

Läs om GB/GBR >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 481

GBR (GI) / port: 2

Recept: 962 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 7%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 409 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé 300.0 gram 56%

Bladspenat färsk 250.0 gram 5%

Schalottenlök 1.0 styck 2%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Creme fraiche 3.0 msk 15%

Vatten 2.0 msk 0%

Vita bönor i tomatsås burk 200.0 gram 20%

 

Kockskolan:

Läs om GI-metoden > Äts ej

Läs om GB/GBR > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

Tillagning

  1. Hacka spenat. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Dela lax i portionsbitar.
  2. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i lax. Låt sjuda 7-8 minuter.
  3. Fräs lök och vitlök. Tillsätt spenaten. Rör ner crčme fraiche, vatten och bönor. Värm. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

GI 3 = lågt, men det är också kalorivärdet. Enligt Dietkokbokens analys av GI-recept består de oftast av låga portionsvikter och/eller innehåller hög andel lågkaloriingredienser. Då blir också kalorimängden låg. Läs mer > Läs om GI-bluffen?

Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.

Fler recept inom Kokt fisk, fiskbullar

Liknande recept som Lax med spenat och vita bönor (GI-recept)