
Lax med spenat och vita bönor (GI-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 481

GBR (GI) / port: 2
Recept: 962 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 7%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Laxfilé 300.0 gram 56%
Bladspenat färsk 250.0 gram 5%
Schalottenlök 1.0 styck 2%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Creme fraiche 3.0 msk 15%
Vatten 2.0 msk 0%
Vita bönor i tomatsås burk 200.0 gram 20%
Kockskolan:
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
Tillagning
- Hacka spenat. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Dela lax i portionsbitar.
- Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i lax. Låt sjuda 7-8 minuter.
- Fräs lök och vitlök. Tillsätt spenaten. Rör ner crčme fraiche, vatten och bönor. Värm. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
GI 3 = lågt, men det är också kalorivärdet. Enligt Dietkokbokens analys av GI-recept består de oftast av låga portionsvikter och/eller innehåller hög andel lågkaloriingredienser. Då blir också kalorimängden låg. Läs mer > Läs om GI-bluffen?Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.
Fler recept inom Kokt fisk, fiskbullar
Liknande recept som Lax med spenat och vita bönor (GI-recept)
-
Torsk med äggsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kokt hel lax, laxöring och röding på klassiskt vis, varm eller kall
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Kokt röding med romsås
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sole ā la Normande, klassisk sjötunga från Normandie
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherad sej med belugalinser, rökt bogfläsk och vitlökskesella
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pocherade fiskbullar
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxqueneller, torskqueneller och andra fiskbullar
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gäddqueneller på klassiskt vis med panad
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pepparrotsgädda
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Piggvar med linspuré och chokladsås
Tid: 50 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan