Fylld aubergine (GI-recept)

Fylld aubergine (GI-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Aubergine

2.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Nötfärs

250.0 

gram

Passerade tomater

1.0 

burk

Ägg

1.0 

styck

Vatten

2.0 

tsk

Citronjuice

2.0 

tsk

Parmesan nyriven

15.0 

gram

Persilja

2.0 

msk

Spiskummin mald

 

 

 

Kockskolan:

 

Läs om GI-metoden >

 

 

Läs om GB/GBR >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 59

Kcal / portion: 216

GBR (GI) / port: 1

Recept: 863 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 3%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 367 gram)

Ingredienser

Visa:

Aubergine 2.0 styck 17%

Gul lök 1.0 styck 6%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Nötfärs 250.0 gram 53%

Passerade tomater 1.0 burk 8%

Ägg 1.0 styck 7%

Vatten 2.0 tsk 0%

Citronjuice 2.0 tsk 0%

Parmesan nyriven 15.0 gram 6%

Persilja 2.0 msk 0%

Spiskummin mald 0%

 

Kockskolan:

Läs om GI-metoden > Äts ej

Läs om GB/GBR > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175ºC. Förväll aubergine i kokande saltat vatten 5 minuter. Dela på längden. Ta ur och hacka innanmätet.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Stek i lite smör. Tillsätt innanmätet från auberginerna och färs. Fräs till det fått gyllenbrun färg. Tillsätt passerade tomater, persilja och spiskummin. Låt sjuda tills vätskan kokat bort.
  3. Lägg färsen i auberginerna. Vispa ihop ägg, vatten och citronjuice. Häll över de fyllda auberginerna. Strö över ost. Grädda i ugnen i 20 minuter.

Kockens kommentar

GBR 1 = mycket lågt. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.

Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn

Liknande recept som Fylld aubergine (GI-recept)