
Fylld aubergine (GI-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 59

Kcal / portion: 216

GBR (GI) / port: 1
Recept: 863 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 3%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Aubergine 2.0 styck 17%
Gul lök 1.0 styck 6%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Nötfärs 250.0 gram 53%
Passerade tomater 1.0 burk 8%
Ägg 1.0 styck 7%
Vatten 2.0 tsk 0%
Citronjuice 2.0 tsk 0%
Parmesan nyriven 15.0 gram 6%
Persilja 2.0 msk 0%
Kockskolan:
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
Tillagning
- Sätt ugnen på 175ºC. Förväll aubergine i kokande saltat vatten 5 minuter. Dela på längden. Ta ur och hacka innanmätet.
- Skala och hacka lök och vitlök. Stek i lite smör. Tillsätt innanmätet från auberginerna och färs. Fräs till det fått gyllenbrun färg. Tillsätt passerade tomater, persilja och spiskummin. Låt sjuda tills vätskan kokat bort.
- Lägg färsen i auberginerna. Vispa ihop ägg, vatten och citronjuice. Häll över de fyllda auberginerna. Strö över ost. Grädda i ugnen i 20 minuter.
Kockens kommentar
GBR 1 = mycket lågt. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn
Liknande recept som Fylld aubergine (GI-recept)
-
Bakade primörbetor med ansjovissmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Saffranspannkaka med fårost
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Skivlinggratäng med fetaost
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Griljerade auberginetournedos
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Mozarellaöverbakade squashbåtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Pumpalåda med kassler
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sesampanerad bönburgare
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Hirsfärsbullar
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Ugnslagad romanesco med kikärter, vegansk lätt måltid
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon