Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 268

Kcal / portion: 868

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3471 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 18%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Havskräftor råa 12.0 styck 17%
Smör normalsaltat 250.0 gram 52%
Vitlök torkad 4.0 klyftor 1%
Gul lök 1.0 styck 2%
Jalapeno grön inlagd 1.0 styck 0%
Persilja finhackad 1.0 dl 0%
Parmesan nyriven 1.5 dl 7%
Peppar 0%
Tillbehör:
Baguette, bagett 1.0 styck 19%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Tina kräftorna om de ärfrysta.
- Sätt ugnen på 275°C.
- Dela kräftorna på längden och lägg dem i en ugnsfast form.
- Skala och hacka lök och vitlök. Hacka persilja och jalapeno. Riv parmesan.
- Hetta upp lite smör i stekpanna på medelvärme. Fräs lök, vitlök och jalapeno ett par minuter utan att bränna. Smält resten av smöret i pannan.
- Häll löksmöret över kräftorna och strö över parmesanost och persilja. Gratinera i ugnen i cirka 5 minuter.
- Ta ut och dra några varv med pepparkvarn över kräftorna.
Fler recept inom Simonsig Chardonnay
Liknande recept som Gratinerade havskräftor
-
Hälleflundra på papaya- och avokadosallad
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sjötunga i smörsås med pressad potatis
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Nötpanerad marulk i svampsås
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Saffransdoftande skaldjursgryta med lax och rotfrukter
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Blåbärsröding med sötpotatissallad
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gratinerade havskräftor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan