Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 618

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2474 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 12%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Hälleflundra filé 600.0 gram 34%
Smör normalsaltat 2.0 msk 8%
Papaya färsk 250.0 gram 3%
Mango 1.0 styck 7%
Avokado 1.0 st stor 27%
Rödlök 1.0 styck 3%
Rucolasallat 25.0 gram 0%
Basilika 25.0 gram 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Olivolja 4.0 msk 18%
Havssalt 0%
Vitpeppar 0%
Läs om:
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Skala och tärna papaya, avokado och mango i stora tärningar. Skala och finhacka lök. Bryt/riv rucola och basilika i bitar. Blanda allt i en bunke. Pressa över saft från citron och ringla över olivolja. Salta. Blanda väl.
- Dela fisken i portionsbitar. Salta, peppra. Bryn smör i en stekpanna och stek fisken cirka 4 minuter på var sida.
- Lägg upp salladen på ett fat och lägg på fisken. Strö gärna lite furikakenötter över och dekorera gärna med ätbara penséer.
Kockens kommentar
Detta är kocken Annes egen favoriträtt, komletterad med puylinspuré och garnderad med furikakekryddade cascewnötter (se separat recept).
Hälleflundra anses starkt utrotningshotad.
PASSAR TILL
Fler recept inom Simonsig Chardonnay
Liknande recept som Hälleflundra på papaya- och avokadosallad
-
Hälleflundra på papaya- och avokadosallad
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sjötunga i smörsås med pressad potatis
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Nötpanerad marulk i svampsås
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Saffransdoftande skaldjursgryta med lax och rotfrukter
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Blåbärsröding med sötpotatissallad
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gratinerade havskräftor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan