Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 491

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1965 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 7%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rödingfilé 600.0 gram 46%
Basilika 1.0 kruka 0%
Ingefära färsk 4.0 cm 2%
Sambal badjak } 1.0 tsk 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Matolja (rapsolja) 0.5 dl 20%
Blåbär färska 1.0 dl 2%
Sallad:
Sötpotatis 0.8 kilo 27%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Mangoldskott 40.0 gram 0%
Rödlök 0.5 styck 2%
Salt 0%
Läs om:
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 150°C.
- Skala sötpotatisen och grovtärna. Smörj en ugnsplåt med olivolja. Lägg på potatisen och sätt in i ugnen i cirka 40 minuter.
- Skala och finstrimla rödlök. Skala ingefära och skär i bitar. Skär rödingen i portionsbitar. Lägg fisken i en ugnssäker form.
- Lägg basilika, ingefära, sambal, salt och matolja i en matberedare. Mixa. Fördela mixet på rödingen. Toppa med blåbär.
- Ta ut potatisen och låt svalna något. Sätt in rödingen i ugnen i 10-12 minuter. Blanda potatisen med lök och mangold. Pressa över citronsaft och salta lätt.
Kockens kommentar
Beståndet av Storröding i Vättern är svagt och arten är i riskzonen. Kräftbeståndets ökning i sjön kan vara en förklaring.
Fler recept inom Simonsig Chardonnay
Liknande recept som Blåbärsröding med sötpotatissallad
-
Hälleflundra på papaya- och avokadosallad
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sjötunga i smörsås med pressad potatis
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Nötpanerad marulk i svampsås
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Saffransdoftande skaldjursgryta med lax och rotfrukter
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Blåbärsröding med sötpotatissallad
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gratinerade havskräftor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan