Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 522

GBR (GI) / port: 24
Recept: 2090 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 3%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lammytterfilé 600.0 gram 28%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Rosmarin torkad 1.0 tsk 0%
Timjan torkad 1.0 tsk 0%
Chilipulver 3.0 krm 0%
Salt 0%
Olivolja 2.0 msk 11%
Tillbehör:
Långkornigt ris 4.0 dl 57%
Haricots verts färska 200.0 gram 3%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 120°C.
- Skala och mosa vitlök. Gnid in köttet med vitlök, rosmarin, timjan, chilipulver och salt.
- Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek köttet hastigt på hög värme tills det får en fin stekyta runt om.
- Sätt in köttet i ugn i cirka 20 minuter, till innertemperatur 60°C. Låt vila 15 minuter. Skär köttet i 2 cm tjocka skivor.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Koka haricot verts i cirka 5 minuter.
PASSAR TILL
Fler recept inom Meerlust Rubicon
Liknande recept som Örtbakad lammytterfilé
-
Marinerad tournedos med kastanjeplättar och äpplen i karamellsås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tournedos med sparris
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Rådjurstartelette - rådjursfilé i fin form
Tid: 35 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bästa renfilén till fest
Tid: 50 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgstek med pepparrot- och persiljetäcke
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ginanka med pinjenötter i honungssås
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Strutsfilé med drambuiesås och rösti
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Örtbakad lammytterfilé
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan