Örtbakad lammytterfilé

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Örtbakad lammytterfilé

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lammytterfilé

600.0 

gram

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Rosmarin torkad

1.0 

tsk

Timjan torkad

1.0 

tsk

Chilipulver

3.0 

krm

Salt

 

 

Olivolja

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

4.0 

dl

Haricots verts färska

200.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Meerlust Rubicon

Smakrikt rött vin
Pris: 229 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 522

GBR (GI) / port: 24

Recept: 2090 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 3%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 426 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammytterfilé 600.0 gram 28%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Rosmarin torkad 1.0 tsk 0%

Timjan torkad 1.0 tsk 0%

Chilipulver 3.0 krm 0%

Salt 0%

Olivolja 2.0 msk 11%

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 4.0 dl 57%

Haricots verts färska 200.0 gram 3%

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 120°C.

  2. Skala och mosa vitlök. Gnid in köttet med vitlök, rosmarin, timjan, chilipulver och salt.

  3. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek köttet hastigt på hög värme tills det får en fin stekyta runt om.

  4. Sätt in köttet i ugn i cirka 20 minuter, till innertemperatur 60°C. Låt vila 15 minuter. Skär köttet i 2 cm tjocka skivor.

  5. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

  6. Koka haricot verts i cirka 5 minuter.

PASSAR TILL

Skysås

Fler recept inom Meerlust Rubicon

Liknande recept som Örtbakad lammytterfilé